Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

3 tips til den gode kajaktur

3 tips til den gode kajaktur

Nu er vinteren ved at stå på hæld, og sommeren er lige om hjørnet. Det betyder, at det de næste mange måneder er muligt at befinde sig udenfor til langt ud på aftenen. Mange glemmer at udnytte det fantastiske varme vejr, og når efteråret begynder at vinde indpas, fortryder de inderligt, at de ikke var mere udenfor.

En god kajaktur er til gengæld en rigtig god måde at imødekomme dette problem. Her får du rørt dig, er udenfor i solen og omgivet af idyllisk natur.

 

Undersøg området

Uanset hvor du sejler i kajak, er det altid dejligt. Men eftersom naturen er en rigtig vigtig del af det at sejle, bør du undersøge naturen på din rute. Hvis du bor i storbyerne Aarhus og København er der dog ikke så forfærdeligt mange muligheder.

I Lyngby Taarbæk Kommune, Ikke så forfærdelig langt fra indre by, København, er der dog et rigtigt fint område at sejle i. Her kan du sejle langt, har mulighed for en god portion fred og mulighed for at tage mange forskellige ruter.

I Aarhus, der er kendt for sine fine kanaler, er der flere muligheder. Et rigtigt godt sted er på Hjortholmsvej ikke så langt fra centrum. Kajakudbyderen her har fået topkarakterer for sin ydelser på Google og Facebook og leverer overordnet et rigtig godt produkt.

 

Hav styr på praktikaliteterne

Ligesom alle andre udendørs aktiviteter, er det yderst vigtigt for oplevelsen at tage sine praktiske foranstaltninger. Det er simpelthen så frustrerende at være kommet hele vejen ud på vandet og så have glemt noget af det mest essentielle.

Som beskrevet ovenstående er en af de dejlige elementer ved at sejle i kajak, solskinnet man befinder sig i. Dertil får man endda en masse d vitamin oveni hatten. D vitamin spiller en vigtig rolle i mange ting, blandt andet i at forhindre for høj aktivitet af immunforsvaret. Hvis du ikke befinder dig nok i solen og mangler d vitamin, kan du eventuelt købe piller til at modvirke det i Helsebixen.

Sørg desuden for at pakke dine værdigenstande i noget vandtæt. Enten hvis det begynder at regne, eller du er så uheldig at kæntre. Der er ikke noget værre end, at sin IPhone går i stykker. Hvis uheldet er ude, kan du for eksempel besøge en butik, der tilbyder en såkaldt ”IPhone reparation Aarhus”, og få den fikset der.

 

Tag afsted i godt selskab

Selvom stilheden på vandet er fantastisk, er der alligevel ikke noget mere stimulerende end godt selskab. Planlæg turen med nogle venner, der nyder naturen ligeså meget som dig. At befinde sig i naturen sammen og eventuelt overnatte primitivt, har det med at føre venskabet til nye højder.

Om aftenen når man sidder i en rundkreds rundt om et bål og fortæller røverhistorier, lærer man virkelig hinanden at kende. At bruge så meget tid sammen uden alt for mange adspredelser giver virkelig et godt et indblik i, hvem personen er, og om vedkommende er værd at holde på.

Anderledes oplevelser har det også med at føre jer tættere på hinanden. Så har I ligesom skabt præcedens for at tage på oplevelser sammen, og kan efterfølgende samtale over alle de goder stunder I har haft sammen.

God kajaktur!