Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Fyn er en unik havkajakdestination

Fyn er en unik havkajakdestination

Nye kajakvenlige faciliteter samt et stigende udbud af kurser og planlagte ture har gjort Fyn til et af de mest attraktive steder I Danmark at sejle i kajak.

Uanset om du er nytilflyttet, overvejer at flytte derhen eller allerede er en garvet fynboer, bør du helt klart overveje denne aktivitet. læs videre i det der følger og få inspiration til din kajaktur.

 

Overvejer du at flytte til Fyn?

Hvis du er en af dem, der overvejer at flytte til Fyn, kommer der lige et salgspitch til at afslutte overvejelserne: Fyn ligger i smørhullet mellem Sjælland og Jylland og har alt det gode fra begge steder. Der er fantastisk natur, og i forhold til boligsituationen er det muligt at få meget mere for pengene. Hvis du søger på ’lejebolig Odense’ på boligportalen, er lejlighederne pr. kvadratmeter meget billigere end, hvis du for eksempel søger på det samme i København. Derudover har Fyn måske Danmarks bedste kajakfaciliteter.

Du kan for en slik også vælge at købe en gammel bolig for derefter at renovere den. På den måde kan du få boligen skræddersyet efter dine ønsker og behov. Dette er endnu billigere, hvis du allerede er lidt af en handyman, og derfor ikke behøver at få diverse fagmænd til at hjælpe dig. Du skal dog nok bruge forskellige former for værktøj til renoveringen. Det kan være alt fra en stige til et bor og løfteudstyr.

 

Kajakmuligheder

Det fynske øhav er et enestående kajakområde med hele 55 øer og holme. Disse er hver og især unikke, og rummer et spændende landskab og forskelligartet dyreliv. Specielt i forhold til de mange forskellige fuglearter skiller øhavet sig ud. Afstandene fra og til de forskellige områder er ideelle til havkajak. Du kan, hvis lysten er til det, tage på en lang og lidt mere krævende tur, hvorimod du sagtens også kan nøjes med en kortere en af slagsen. Følgende er et lille udkast af mulige ture:

  1. Marstal-Strynø-Marstal: Dette er en af de kortere ture. Den er til gengæld utrolig smuk, og er perfekt til en familietur. Du sejler på lavt vand mellem de mange holme med mulighed for at spotte mange af de omtalte fugles ynglesteder. Hvis du er heldig, er det endda muligt at støde på en sæl.
  2. Tåsinge rundt: Dette er en af de længere ruter i øhavet. Du ror blandt andet forbi det smukke særprægede Valdemars Slot og Fyns største strandeng. Det skal siges, at denne tur er for de lidt mere erfarne, og dem der vil bruge lidt længere tid på det.
  3. Faaborg-Avernakø-Faaborg: Selvom denne tur er kortere end Tåsinge rundt, er det stadig en ret krævende tur – men flot er den.

Uanset hvilken tur du vælger, vil du blive forbavset over, hvor smuk en natur der er i det sydfynske.

 

Praktiske foranstaltninger til turen

Det er ikke bare sådan lige at tage på kajaktur. Specielt ikke hvis du har tænkt dig at overnatte i det fri nogle nætter. Det danske vejr er som vi alle godt ved meget ustadigt. Sørg derfor først og fremmest at pakke til både varmt og koldt.

Hvis du ikke er særlig erfaren med kajaksejlads, er det også en god idé at pakke dine værdigenstande ind i et stof, der er vandresistent – hvis nu kajakken skulle kæntre.

Derudover er der nogle helt klassiske ting, der bare er gode at have med. Det gælder ting som lommelygte, gaffatape og en solid sovepose. Hvis I skal være på farten i et par dage, kan det også være en god idé at have lidt underholdning med. Det kan blandt andet være i form af fiskeudstyr, da noget af Danmarks bedste fiskevand findes i det sydfynske