Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Den ultimative adventuretur – Kombineret Kajak og skitur

Den ultimative adventuretur – Kombineret Kajak og skitur

De normale kajakture savner mange gange noget fart og spænding. Skiturene til de traditionelle skisportssteder har ofte farten, men pisterne er ofte fyldt med andre mennesker, hvilket gør man ikke får det fulde ud af turen. Hvad ville der ske hvis man kombinerede ski og kajak og fjernede ulemperne som de to forskellige ture har? Svaret på dette spørgsmål er at du får den ultimative adventuretur. Hvis du godt kunne tænke dig den tur, så læs med her.

 

Træd ind i det arktiske klima i Finnmark

Finnmark, som er navnet på den nordligste del af Norge, ligger grund til denne tur. Området ligger i den arktiske cirkel, og er i sommerperioden kendt for at solen aldrig går ned i sommerperioden, og som det bedste sted at se nordlys om vinteren. Da denne tur byder på ski, kommer den til at foregå i vinterhalvåret, hvor gennemsnitstemperaturen er på omkring -17 C. Når du først ser landskabet kommer du til at tabe kæben over den storslåede udsigt. Helt præcist går turen til Alta, som er den største by med omkring 18.000 indbyggere. Byen ligger ud til fjorden, var kajakturene foregår og med de majestætiske bjerge på den anden side.

Skitur i mørket 

Turen foregår i vinterperioden, hvilket betyder at der er mørkt store dele af døgnet. Det betyder ikke at du ikke kommer ud at stå på ski. Turen er gennem explore-share.com, som sørger for at der er en guide med på turen, for at sikre at du er sikker på turen. Det er en hel vild oplevelse at stå på ski, hvor det eneste lys du har at følge er din pandelampe, og lidt lys der ulmer i horisonten. Der er ikke nogle løjper, hvilket betyder at du får mulighed for at sætte dine egne spor i den norske puder sne.

 

Sejl i kajak og se nordlys

En af de mest specielle oplevelser du kan give dig selv er at se nordlys. Nordlys opstår når der kommer en solstorm, hvor partikler fra solen rammer magnetfelten omkring jorden med høj fart, hvilket ses som nordlys omkring polerne. Der er tale om naturkræfter der er så store de er svære at forholde sig til. Når du er kommet ind fra din skitur, kan du gøre dig klar til at hoppe i en kajak og sejle ud på fjorden og nyde naturens kræfter

 

Sørg for at have styr på udstyret inden afrejse

Et godt råd før din tur er at du skal få styr på udstyret inden du tager afsted. Køb en skihjelm online, samt køb noget varmt tøj både til ski og kajakturen. Det er ærgerligt at være kommet afsted, uden varmt nok tøj til at du kan nyde naturen.

Selvom der normalt ikke er nogle bølger inde i fjorden er det også en god ide at købe en redningsvest, hvis du skulle være uheldig at falde i det kolde vand. Hvis du skal have en ordentlig redningsvest kan du kigge under vandskiveste og svømmeveste hos Marineudstyr.

 

Har du erfaring nok til at stå på ski i Finnmark?

Denne tur er ikke for nybegyndere, men kræver at du føler dig hjemme på et par ski, og har prøvet at stå offpist før. Så hvis du ikke er helt der endnu, anbefaler vi at tag til et skisportssted og øve dig inden du bestiller kajak og skituren til Finnmark.