Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Stress af med en afslappende kajaktur

Stress af med en afslappende kajaktur

Vi lever i en stresset verden, hvor der hele tiden skal jongleres en masse bolde i luften på en gang. Der er arbejde, som for mange, fylder rigtig meget. Derudover er der familie, venner og diverse hobbyer. Når vi endelig er alene, er vi alligevel ikke helt alene. Vi er på diverse sociale medier, hvor der bliver kommunikeret, kommenteret og undersøgt.

Dette har desværre betydet, at rigtig mange af os oplever eller har oplevet stresssymptomer. Disse symptomer bør man ikke tage let på. Hvis man ikke tager sig af sin stress alvorligt, kan det i mange tilfælde føre til depressioner.

Det er selvfølgelig svært helt at melde sig ud af samfundet, som det nu engang er blevet til, men du kan tage breaks fra samfundet, hvor du helt zen-agtigt, simpelthen bare får slappet og får ladet op. Det kunne jo meget vel være gennem en kajaktur. En kajaktur er en god kombination mellem at være ude i naturen og samtidig bruge sin krop rent fysisk. Læs videre i det der følger, hvis du synes, ideen med en kajaktur lyder interessant.

 

Praktiske foranstaltninger

Der vil altid være praktiske foranstaltninger, når du skal ud i naturen. Man skal have respekt for naturen. Hvor forberedt du skal være afgøres af, hvor længe du skal være væk, hvor du skal hen, årstiden og hvor erfaren du er i naturen.

Det er måske ikke en god idé at tage på en længere kajaktur, hvis det er hundekoldt, men det kan virkelig være en ekstra smuk tur, hvis du tager afsted om foråret eller efteråret. Hvis det bliver tilfældet, skal du virkelig huske at pakke godt med tøj med. Du har simpelthen ikke mulighed for at have særlig meget bagage med, så det er en god idé at benytte sig af termotøj, der virkelig virker isolerende. Hertil kan du benytte dig af tøj fra Termoland.

Undlad desuden at have alt for mange værdigenstande med på din tur. Selvom det forhåbentlig ikke sker, er det ikke fuldstændig umuligt, at båden kæntrer, og alle tingene bliver våde. Hertil skal du desuden sørge for at pakke dine værdigenstande ind i en eller anden form for vandtæt genstand.

 

Vær grundig i din research omkring området

Som allerede nævn er naturen, du omgiver dig i under en kajaktur en af de mest essentielle grunde til, at du overhovedet tager afsted. Det vil derfor virkelig være ærgerligt, hvis stedet ikke lever op til dine forventninger.

Hvis du for eksempel tager til Sverige eller Norge og ikke rigtigt kender området, bør du være kildekritisk i din research. Hvis en kilde tjener godt på at sige et sted er dejligt, skal du tage det med et gran salt, før du finder andre neutrale kilder, der siger det samme.

 

Sørg for noget underholdning

Eftersom en stor del af turen går med at sidde i båden og ro, og man umuligt hele tiden kan have en samtale, vil det være en god idé at have et eller andet med, der kan underholde dig, mens i er ude på vandet. Det kan for eksempel være at høre musik.

For at din smartphone ikke skal være oppe af tasken, mens du ror, kan du benytte dig af trådløse headsets med bluetooth. Det er ikke noget bedre end at have noget afslappende musik, mens du er ude i naturen. Det kan virkelig være inspirerende.

Derudover skal I da også have noget at underholde jer med, mens I slår lejr. Det kan være nogle spil. Det skal selvfølgelig ikke være noget, der fylder at for meget, så selv et kortspil vil være en rigtig god mulighed.