Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Den perfekte kajaktur på Nordfjorden i Norge

Den perfekte kajaktur på Nordfjorden i Norge

Dem der har været på Vestlandet i Norge kan nikke genkendende til, hvor fantastisk smukt der er. Synet når man kommer fra fjeldene og ned i dalen, er noget af det flotteste, man kan støde på, når man bevæger sig på den nordlige halvkugle.

Det fantastiske ved området er, at det er så forskelligartet. Der er mulighed for den mest fantastiske kajaktur med en masse fisk til den tålmodige. Men du kan også vandre på majestætiske fjelde og jage. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Læs videre og bliv guidet gennem en tur til Vestlandet.

Planlæg i god tid

Rent planlægningsmæssigt er det væsentligt mere udfordrende at tage hele turen til Vestlandet i Norge end at tage på til den nærmeste fjord I Danmark og lave en kajak. En sådan tur til Norge kræver bare meget planlægning. Specielt hvis du ikke har gjort det før.

Først og fremmest skal du danne rammerne for turen: Hvem vil du afsted med? Mere præcist, hvor skal I hen? Og hvor lang tid skal I være afsted? Derefter skal I finde ud af, mere præcist hvad I skal lave.

Det er helt klart et råd ikke at tage af sted alt for mange. Jo flere man er, desto flere skal man tage hensyn til. Det handler om at finde en, som man deler samme tempo med, og som så vidt muligt har de samme interesser. Et andet godt råd er, at man mindst skal være afsted i en uge, så I ikke skal stresse jer rundt, og I har tid til at prøve lidt af hvert. Der er fantastiske muligheder for at jage på Vestlandet, men hvis I skal tage en masse jagtudstyr med, kræver det altså at I har lidt mere tid end en dag til denne aktivitet.

 

En hytte eller telt?

Overordnet er der to tilgange til sådan en tur. En af dem er at have en base i form af at leje en hytte et eller andet smukt sted. Så er det fra den i opererer. Det hæmmer jer selvfølgelig lidt i jeres bevægelighed. Hvis dette er jeres valg, skal I overveje at tage en handy heater med. Hvis det ikke er højsommer, kan det sagtens være koldt oppe i bjergene på Vestlandet, og det er bestemt ikke sikkert, at de primitive hytter, udover en pejs har gode opvarmningsmuligheder.

Det er lidt mere udfordrende, hvis i vælger telt-tilgangen. Det kræver mere af jeres evner til at leve i det fri, men I får til gengæld også meget mere af Nordfjorden at se.

Hvis I har mulighed for det, er kombinationen af disse to tilgange den mest fordelagtige. Her har i en basse i form af hytten, hvor I altid kan komme tilbage, men samtidig har mulighed for at bevæge jer rundt flere dage på fjorden med telte.

 

Guidet tur

Hvis jeres primære interesse er jagten og det at være på vandet bare en ekstra gode, kan I jo overveje en decideret guidet og planlagt tur. Der er rigtig mange fordele ved sådan en tur. Først og fremmest skal I ikke selv stå for noget af alt det praktiske – det bliver der sørget for.

Derudover er i sikret at se de flotteste steder på det givne område. I har også øget jeres muligheder for at skyde nogle flotte dyr, der ellers er svære at komme i nærheden af. Til gengæld ryger noget af excentriske måske. Det er op til dig at vælge.