Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Tag vennerne med på kajakferie

Tag vennerne med på kajakferie

Uanset om du er rutineret kajakroer eller ej, kan du begive dig ud med vennerne på en kajaktur. Det er især populært blandt drengevennerne, der er til action og eventyr på ferie. Men pas på, at der ikke går alt for meget drengerøv i den, hvor der lige pludselig drikkes for meget øl, imens I prøver at styre kajakken på vandet. Det kan hurtigt ende galt, hvis man ikke er opmærksom på de forskellige sikkerhedsregler under en kajaktur. Er man ikke så meget til kajak, men elsker det udendørs liv kan en tur til Norge på skiferie også anbefales!

 

Sådan får I en sikker kajaktur

Først og fremmest er det vigtigt, at der er mindst én førstehjælpskasse med på turen i tilfælde af, at en anden mister den ene førstehjælpskasse. Den kan købes som en færdig pakkeløsning, men kan også laves selv, hvis I mener, at der mangler noget. I førstehjælpskassen skal der blandt andet være bandager, tape, hæfteplaster, piller mod søsyge, gazebind og smertestillende piller. Derudover er en fløjte nødvendig at have med, hvis man kommer i fare på turen og har brug for hjælp, som måske ikke lige umiddelbart er i nærheden. På længere kajakture skal man desuden ofte arbejde med snore og reb, hvor det er godt at have en kniv med til. Karabinhager er også en nødvendighed, da disse hurtigt kan hæftes af og på til sikkerhedsmæssige årsager. De kan købes i mange forskellige størrelser og farver, men det vigtigste er at gå efter nogle, som er holdbare i længden.

 

Det vigtige kajakudstyr til turen

Redningsvesten er noget af det første I skal anskaffe jer til kajakturen, men det siger ofte sig selv. I forlængelse heraf er det også en god idé, at have en kajakhjelm på, der kan beskytte hovedet, hvis man eksempelvis befinder sig i et hav eller en flod, hvor strømmen er stærk. Derudover er det en god idé, at have det rigtige fodtøj på til kajakturen; dvs. ikke dine nye hvide sneakers. Man kan godt bruge sine almindelige hverdagssko, men ofte er de ret tunge at have på i en kajak. Derfor vil det være bedst, at iføre sig et par lette morgensko eller sandaler. Pagajflydere er også et essentielt ’must have’ på kajakturen, som sørger for at man kan padle sig frem og tilbage.