Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Mangler du nye vider at udforske? – Kig med her!

Mangler du nye vider at udforske? – Kig med her!

Du har sikkert længe været stor fan af kajak og kanoture på de store søer, åer og endda havet her i norden. Du er sikkert nu så rutineret at du kender hver rute og vig der kan sejles på og gerne vil prøve kræfter med nye eventyr der ikke slækker på den fantastiske følelse at være ude blandt naturens vidundere. Så kig med her hvor vi præsentere et par andre muligheder for at få tilfredsstillet dit eventyr-gen til fulde.


Få gang i benene igen

Du har uden tvivl sikkert husket at træne dine læg- og lårmuskler selvom det mest er dine arme der tager en omgang efter en tur i vandet, så derfor kan du nu udnytte det ved at tage på vandring i de norske fjelde. De store bakkedrag og dybe dale, for ikke at nævne de stejle klinter og overgroede stier, indbyder til fordybelse og sved på panden undervejs til toppens skrænt. Der er ligeledes også mange seværdigheder på vejen dertil. Ikke mindst Preikestolen og Besseseggen som findes oppe i højderne.

Mangler du selvskab eller søger du nye bekendtskaber ligger disse vandreruter ikke øde, da nordmænd (og kvinder) gerne valfarter dertil for at tage turen en gang om året. Langs ruterne findes også beværtninger der kan give det fornødne måltid om aftenen og med pladser til telte. Enkelte steder kan man du også være heldig at tage et dyp i en varm kilde, dog kun hvis din vandretur går til Island hvor landskabet er ligeså indbydende at udforske som Norges fjelde. En lille bonus er også at begge lande har åer og søer, så hvis du savner kajakken alt for meget eller blot vil hvile benene kan du nemt tage en del af turen på vandet.


Find din indre pingvin frem og glid på sneen

Mangler du derimod lidt mere fart over feltet kan du drage nytte af vinterperioden i Norge og skiferie Sverige. Her har det altid været muligt at tage af sted fra lille grå Danmark for at ”ride-på-sneen-hvid” og prøve sine evner af på snowboard, ski og skøjter. De mange udbud gør at du nemt kan finde den egn du ønsker at udforske, ikke bare på ski. Mange skisportssteder ligger nemlig gerne i nærheden af større byer eller andre seværdigheder som også kan udforskes på hviledagene når du er træt af at bestige bjergene.

Er du mere til sommer og sol, er de også mange stier i alle tre lande som er velberegnet til mountainbike og motocross turer med dine kammerater.