Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Træk stikket ud og tag på kajaktur med kammeraterne

Træk stikket ud og tag på kajaktur med kammeraterne

Sommerferien er forbi og nu starter hverdagen igen. Du går måske rundt med en drøm om at tage en erhvervsuddannelse, og derved sikre dig et lønnet job inden for blot få års uddannelse. Det er et fantastisk håndværk at lære, hvor kreativ tænkning og at kunne bruge lært teori i praksis er i fokus. Du kan bane vejen frem til en erhvervsuddannelse på forskellige måder. Et af dem er gennem HTX i København. HTX er en gymnasial uddannelse, hvor fokus er på naturvidenskab og teknik. Så hvis du er startet på HTX, fyldes din kalender formentlig om ikke så længe med lektier fra skolen, vagter på dit fritidsjob og andre praktiske ting. Selvom skolen fylder meget, er det vigtigt at huske på, at du kobler fra engang imellem, så dine 3 år på HTX bliver rigtig gode.


Hvorfor kajakroning?

En idé kan være, at du med jævne mellemrum tager med dine klassekammerater på nogle udflugter. Hertil passer en tur med kajakroning perfekt. Det adskiller sig lidt fra det typiske cafébesøg, og i er garanteret en sjov tur, hvor der skabes nogle gode minder, som i kan se tilbage på sammen. Når lektierne hober sig op, så er en tur i naturen i selskab med kammeraterne en rigtig god idé, og den friske luft har alle godt af. Det gode ved kajaksport er, at alle kan være med uanset niveau. Kajaksport er for alle, der kan lide at være ude i naturen. Det giver lidt underholdning til en grå hverdag, og når fokus i skolen er på naturvidenskaben, så vil i højst sandsynligt være fælles om at synes, at kajakroning er virkelig fedt. For at jeres tur bliver lige som den skal, er der nogle ting, som i bør huske at tænke ind i planlægningen. Udover det gode humør selvfølgelig.


Ting man ikke kan undvære på en kajaktur med kammeraterne:

-          Inden i tager afsted, så lav lidt research på, hvilke områder der er gode at sejle kajak i.

-          Tøj og sko der passer til vind og vejr. Vejret herhjemme er sjældent til at regne med, så husk at have pakket en god regntæt jakke og bukser.

-          Husk endelig sikkerhedsveste og kajakhjelme. De er et must. Vælg en sikkerhedsvest, der passer præcis til den type kajak i vælger og en kajakhjelm, der slutter tæt til hovedet.

-          Sammensæt eller køb en færdiglavet førstehjælpskasse. Man ved aldrig, hvad der kommer til at ske, men det er altid en god idé at være forberedt.

-          En god madpakke. Er i afsted hele dagen, er det godt at have en stor madpakke med på turen.

Nu er der vidst ikke andet tilbage end at ønske dig/jer en rigtig god tur!