Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Overlevelsesguide til kajakturen

Overlevelsesguide til kajakturen

En kajaktur med vennerne handler ikke kun om selve kajakroningen, men også om alle de andre ting en kajaktur medfører, nemlig hyggen, naturen, og ikke mindst det sikkerhedsmæssige aspekt. Det handler om at nyde et par dage i den fri natur med de bedste kammerater. Man kommer tættere på hinanden på en anden måde, da der ikke er mange ting, man kan have med på en kajaktur, og derfor må medbringe det mest nødvendige.

Alt det nødvendige

Det er naturligvis vigtigt at have de mest essentielle ting med, som f.eks. det korrekte fodtøj til kajakturen i form af lette sko, der mest af alt minder om loafers eller sutsko. Det er vigtigt, at have lette sko på, da man helst ikke skal have alt for tunge ting med i en kajak. Det kan være smart at bruge en tørdragt, som dækker fødderne i tilfælde af, at vandet er meget koldt. Det kan desuden være en god idé, at medbringe et sprayskirt, som sørger for at holde vand ude af kajakken. På den måde fryser man også mindre, når man ikke sidder i en våd kajak. Kajakken kan desuden være lidt ubehagelig at sidde i, hvilket et transportabelt sæde kan løse. Det kan gøre en lang tur på havet mere behagelig og udholdelig. Hvis I har en idé om, at skulle fiske, imens I sidder i kajakken, vil det være en god idé, at have et anker, så kajakken ikke flyder afsted.

Underholdning på kajakturen

I tilfælde af, at kajakturen mangler ekstra underholdning og ikke kan nøjes med at kigge på naturen, at sejle og fiske, er der heldigvis andre ting, man kan give sig til på turen, som ikke vejer for meget i kajakken. Mange slæber alkohol med på en kajaktur med gutterne, men dette øger vægten i kajakken yderligere. Indtagelse af alkohol på en kajaktur kan desuden medføre, at der sker uheld på turen, som i værste fald kan ende med fatale skader. Det som man sikkert kan medbringe på turen er mobiltelefonen, som højst sandsynligt alligevel er taget med. På telefonen kan man downloade forskellige apps, hvor man bl.a. kan spille spil mod hinanden eller tage et spil casino. Du kan finde en liste over aktuelle tilbud her.

Sikkerhed

Der er en række sikkerhedsmæssige ting, man skal huske, at tage med på kajakturen. Dette inkluderer selvfølgelig en redningsvest, paddlefloats, en kajakhjelm og et kompas til at finde vej. Derudover er det vigtigt med en fløjte til at kunne fløjte efter hjælp, hvis man i værste tilfælde kommer ud for et uheld. En kniv er desuden vigtig til at kunne skære reb og snore over eller til at lave mad. Hvis kompasset ikke duer, er det altid en god idé at have en GPS med på turen, hvilket oftest kan fungere via smartphone. Sidst, men ikke mindst skal man huske at medbringe en førstehjælpskasse, som dog ikke er for tung. Lav evt. selv en pakke med de mest essentielle ting fra en førstehjælpskasse, som ikke vejer så meget i kajakken.