Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Er du til en ferie som er sund for kroppen og sindet, så læs med her!

Er du til en ferie som er sund for kroppen og sindet, så læs med her!

Aktive ferier har i de senere år blevet mere og mere populære. For mange er de blevet et synonym med at afkobling fra en hektisk hver dag, hvor man lader op ved enten af cykle land og rige tyndt og nyder naturen. Der er mange måder, hvorpå en aktiv ferie kan realiseres og én af dem er ved at tage på kajaktur.  Her får du nogle tips til, hvordan man får mest ud af ferien, hvis kajakken er det primære transportmiddel.

 

Praktiske foranstaltninger

Inden årets aktive ferie med kajakken realiseres, så er der en del praktiske ting man skal have styr på.  Først og fremmest kan det være en god idé, at få styr på hvordan man anvender et kompas. Hvis man roer på store søer, så kan det ske, at man mister orienteringen, hvorfor det i værste fald kan komme an på liv eller død, om man kan anvende et kompas. Derfor er det en god idé, at lære et kompas at kende inden årets kajaktur finder sted. Dertil er der nogle ting, som skal befinde sig i kajakken. Her er den vigtigste bestanddel førstehjælpskassen, man ved aldrig om uheldet er ude og der bliver brug for den.  I den forbindelse vil det være en god ide, at lære de forskellige redskaber der er i kassen at kende, således man har kompetencerne til at bruge dem.  Derudover er det altid en god idé at pakke kajakken og se, om der er plads til noget ekstra mad, således man er på den sikre side. Hvis man har en hund med på turen, så vil det være en god idé, at få pakket noget ekstra hundemad.

 

Få det maksimale udbytte af din kajaktur med planlægning

Som enhver anden ferie, så bliver de ofte bedre, hvis man har lavet noget grundigt research, om det område man skal på ferie i. Det samme gælder kajakferien, hvor man i endnu højere grad er afhængig af god planlægning, end hvis det havde været en simpel charterferie.    Her kan det være en god ide, at finde ud af, hvilke steder man skal overnatte og hvilke tidspunkter man ca. regner med at være der.  Hvis man skal have en hel lejr op at stå vil det være en god ide at være der inden det bliver alt for mørkt. Det er ikke noget man skal planlægge, imens man lægger midt ude på en sø og ikke aner, i hvilken retning man skal sejle.

Derfor er tilrettelæggelse af mulige overnatningssteder anbefales værdigt, hvis kajakturen skal blive en succes. 

Disse steder skal du besøge på kajakferien

For at få den ultimative oplevelse på kajak, så er det ikke underordnet, hvorhen turen går. Danmark tilbyder ikke de mest spændende omgivelser til en kajakferie, hvorfor det kan være relevant, at søge udenlands.  Vores nabolande Norge og Sverige har begge fantastiske omgivelser, hvor de mange elve og fjorde omgivet af bjerge og skove gør dem til gode rejsemål for kajakferien.  Stöten i Sverige er om vinteren et yndet skisportssted, men i sommerhalvåret er der ved foden af bjergene flotte naturoplevelser med floder som bugter sig ind og ud mellem bjergene.