Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Lad det mentale batteri op med en tur i kajakken

Lad det mentale batteri op med en tur i kajakken

Vi kender alle til, at den travle hverdag og de mange små problemer kan tære på ens mentale batteri, ofte kan det ende i stress eller udbrændt-hed hvis man ikke jævnligt får ladet sine mentale batterier godt og grundigt op. Vi har kigget på et par områder, som man ofte ikke tænker på, kan skabe stress og uro i en travl hverdag.

Mangel af tid og dårlig planlægning:
Mange mennesker føler ikke, at de har tid nok til at nå alle dagens gøremål. Dette er en af de største faktorer som gør sig gældende, når man taler om stresspåvirkning. Hvis du ikke føler du har tid og overskud i din dagligdag, har du sikkert for mange aftaler eller mangler planlægning. Et godt råd er, at lægge en ugeplan f.eks. søndag aften, hvor du prioriterer den næste uges gøremål. Start med alle de punkter, som du ved du skal nå, herefter kan du skrive de aftaler ind du gerne vil nå.

På den måde kan du altid kigge i din kalender, og sikre dig, at du ikke bruger din tid forkert. Omvendt vil du også hurtigt mærke, at du måske faktisk har mere tid end du troede.

Tekniske problemer:
I en hverdag, hvor langt de fleste bruger enten deres mobil, tablet, bærbare eller andre elektroniske hjælpemidler, er der ikke noget mere frustrerende end en arbejdscomputer der ikke virker. En af hyppigste årsager til at computere ikke virker, er Malware. Malware er en betegnelse for forskellige typer af software, som tiltvinger sig adgang til personlig information på computere. I mange sager vil Malware gøre computeren direkte ubrugelig, hvis man ikke hurtigt får bugt med infektionen. Den nemmeste måde at gøre sin computer brugbar igen, er at installere et antispyware program. Denne type programmer er designet til at identificere, lokalisere og fjerne trusler fra din computer.

Når du er i gang, er det også altid en god ide at opdatere dine programmer og apps med jævne mellemrum, da disse ofte har sikkerhedsbrister i gamle versioner.

Husk at tage dig tid til at lade op

Nu hvor du har fået et par gode tips til at forebygge den daglige dosis stress, er der ikke andet at gøre, end at tage et smut ud i kajakken. Tag evt. noget afstressende musik med på mobilen, og nyd en dejlig afstressende tur i den flotte danske natur. Skal du virkelig forkæle dig selv, kan du tage en kop kaffe med i en termokop, og nyde den i stilhed på dit yndlingssted.

Rigtig god tur!