Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Tag på kajaktur i Nordens Venedig

Tag på kajaktur i Nordens Venedig

Nordens Venedig, der også er kendt som Stockholm, har meget at byde på lige fra et aktivt byliv til frodig natur. Det er af god grund, at byen har fået tilnavnet ”Norden Venedig”, eftersom en tredjedel af byens areal er dækket af vand. Netop af denne grund er det en hel ideel destination at medbringe sin kajak og udforske området. Nedenstående vil vi give en uddybende forklaring på, hvorfor det er det.

 

Hvorfor Stockholm?

Stockholm dækker over 14 øer, som er omringet af skærgården med sine hele 25.000 øer. Det er altså en helt unik natur, som man i Stockholm har mulighed for at sejle i kajak i. Så uanset om man aldrig har padlet før eller er erfaren, så har Stockholms øhav noget at tilbyde, der passer perfekt til dig. Naturen varierer en hel del fra det nordlige til det sydlige øhav.

Man har nemlig muligheden for at vælge at padle rundt i rolige bugter og passager, hvilket passer perfekt til den knapt så erfarne kajakker. Hvis man derimod har brug for at blive udfordret noget mere, vil man også have muligheden for at sejle rund i åbent hav, hvor bølgerne kan nå højt og vinden suser om ørerne på en.

I Nordens Venedig har man altså mulighed for at skræddersy sin kajaktur lige præcis, som man selv ønsker det. Først og fremmest kan man vælge et specifikt område i skærgården, som stemmer overens med det niveau, man har. Dernæst kan man vælge, om denne kajaktur skal være en guidet tur eller ej. Hvis man bevæger sig ud, hvor bølgerne er høje, kan det ofte være en god idé med en guide til at følge med. Dog kan man også vælge at tage på en mere stille og rolig sejltur alene, pakke kajakken med håndklæder og have et brav af en dag.

 

Bo tæt på vandet

Strækker rejsen sig over en længere periode, kan man med fordel finde et hotel i Nordens Venedig, som ligger tæt på vandet, ved at klikke på linket. Eftersom byen strækker sig over 14 øer og der derfor altid vil være vand i nærheden, bør dette ikke være svært at finde.

Overnatninger i Stockholm koster nogenlunde det samme, som det gør at overnatte i København, hvorfor man sagtens kan komme op i den dyre ende, hvis det er det, man er til. Dog er der også rig mulighed for i stedet at finde et vandrehjem, hvilket vil barbere store mængder af prisen i forhold til, hvis man skal bo på hotel. At booke sig ind på et vandrehjem er langt fra en dårlig idé, da man her vil have gode chancer for at møde andre mennesker at socialisere med, eftersom mange vandrehjem lægger op til dette. Er man afsted alene kan det være en god måde at finde nogle at tilbringe tid med og måske endda tage nogle kajakture sammen med.

Det er altså helt op til en selv, hvilken karakter en kajakrejse til Nordens Venedig skal have. Om det skal være en hæsblæsende oplevelse spækket med adrenalin eller være en afslappende tur, hvor man nyder omgivelserne, mens man padler fredfyldt over vandets overflade, er helt op til en selv. Vær derfor ikke nervøs for at undersøge mulighederne for en god kajaktur til Stockholm, fordi dem findes der mange af!