Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

5 tips til at komme godt i gang med SUP

5 tips til at komme godt i gang med SUP

Det ser både fredfyldt og svært ud på én og samme tid, når folk på vandet flyder forbi på et paddle board – også kaldet SUP. Har du også lyst til at prøve kræfter med paddle boards, kan du med fordel læse med videre her, så du kan undgå de mest gængse begynderfejl.

 

Desuden vil du blive foreslået forskelligt udstyr, der kan være anvendeligt, når du er afsted.

 

1. Brug hele din krop, ikke kun dine arme

Når du er ude på vandet, gælder det om at bruge hele kroppen, når du skal frem over vandet. Hvis du blot står helt oprejst og udelukkende bruger dine arme til at skubbe dig frem, vil det blive både hårdt og udmattende i længden. Du kan holde til at være ude på dit board i meget længere tid, hvis du får styr på den rette teknik og får hele kroppen i gang på samme tid.

 

Selvfølgelig skal du også bruge dine arme og hænder, og for at undgå vabler, kan du med fordel anskaffe dig et par vandtætte arbejdshandsker. Det er ærgerligt at blive nødsaget til at vende snuden mod land igen, blot fordi armene er for trætte, eller vablerne er begyndt at dukke op på dine hænder.

 

2. Pas på andre omkring dig

Et paddle board er ganske stort, og derfor bør du holde god afstand til andre ude på vandet – både sejlende og badende folk.

 

Hvis du er ny, kan det være vanskeligt pludselig at skifte retning, så hold hele tiden øje med de andre omkring dig, så du i god tid kan vende om og sejle en anden vej.

 

3. Bliv udfordret af bølgerne

Bølgerne i de danske farvande er naturligvis ikke lige så store og kraftfulde som mange andre steder uden for landets grænser. Dog kan bølger godt forekomme – særligt ved bestemte kyster i Danmark.

 

Hvis du vil prøve kræfter med bølgerne, mens du står på dit paddle board, bør du altid starte i det små, så du ikke kaster dig ud i noget, som du ikke kan håndtere. Når først du har kontrol over dit board og er i stand til at ride på bølgerne, er det til gengæld virkelig sjovt.

 

4. Fald af dit board på den rigtige måde

Sker det, at du falder af dit board, handler det om at falde af på den mest hensigtsmæssige måde. Som nævnt er boardet temmelig stort, og du kan slå dig, hvis du lander direkte på dit board.

 

Forsøg derfor altid at lande væk fra dit board og ned i vandet. Du er alligevel fastgjort til det med en snor, så det bliver heldigvis ikke noget problem at få fat i det igen.

 

5. Mist ikke dit paddle board

Det kommer helt sikkert til at ske, at du på et tidspunkt mister balancen og ryger af dit paddle board.

Heldigvis dumper du bare ned i vandet og kan hurtigt kravle op igen. Uanset om du er nybegynder eller mere trænet i at stå, er det altid en god idé at have en snor fastgjort mellem dit board og dig selv.

 

Således mister du aldrig dit board, hvis du skulle falde i vandet, eller hvis der pludselig kommer en bølge og skubber både dig og dit board i forskellige retninger.

 

Har du fået mod på at gå i gang, kan vi anbefale disse shops:
Skatepro.dk (godt udvalg af SUP gear)
Wattoo.dk (link til vandtætte handsler)