Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Guide: Tag på en fantastisk kajaktur i Danmark

Guide: Tag på en fantastisk kajaktur i Danmark

En unik måde at bruge lidt af din sommer på kan være ved at tage på kajaktur i Danmark og opleve lidt af den danske natur fra havsiden. I denne miniguide får du et par gode råd til, hvordan du forbereder en god kajaktur samt vores bud på nogle gode destinationer til at ro kajak.

 

3 fantastiske destinationer i Danmark

Det første du skal i gang med, når du har planer om et par ture i kajak, er at finde nogle gode steder i Danmark, hvor du kan sejle kajak. Dem er der heldigvis også mange af. Nedenfor kan du se vores bud på 3 destinationer, som du bør overveje til din tur.

 

Limfjorden

Limfjorden er blandt de mest populære steder blandt kajakroere i Danmark. Der findes mange unikke ruter på Limfjorden og hvert år strømmer kajakroer fra hele Danmark dertil for at få nogle fantastiske oplevelser.

Der er gode ruter i alle sværhedsgrader og det er derfor et godt sted uanset om du er nybegynder eller øvet kajakroer.

Blandt de middelsvære ruter kan turen fra Løgstør til Ertebølle eller sejle Fur rundt, som er nogle af de mest kendte ruter.

 

Nordfyn

Destination nummer to er unikke Nordfyn, hvor du kan finde mange fantastiske steder at ro kajak.

Du kan udforske det nordfynske farvand fra kajak og derigennem opleve lidt af den nordfynske natur. Du kan læse mere om den unikke natur på Nordfyn her.

Du kan fx sejle omkring Båring Vig eller tage en længere tur til Æbelø, der er en populære tur blandt mange fynske kajakroere.

Der er samtidig gode muligheder for at leje havkajak på Nordfyn, hvis du er begynder og gerne vil prøve kajakroning af inden du investerer i din egen kajak.

 

Roskilde fjord

De danske fjorde er populære når det handler om kajakroning og derfor er Roskilde fjord vores tredje favoritsted.

Her kan du sejle mange forskellige ture fx omkring Gershøj, Bognæs eller Skuldelev – mulighederne er mange hvis du tager forbi Roskilde fjord og omegn.

 

Forberedelser til din kajaktur

Når du har fundet ud af, hvor turen skal gå hen er der forskellige andre forberedelser, som du skal i gang med, for at du får en god tur. Her har vi samlet nogle af de vigtigste punkter.

 

Find godt udstyr til turen

Når du skal ud og ro kajak er godt udstyr til kajakturen alfa og omega, for at du får en god tur. Her er en god kajak selvfølgelig det vigtigste.

Hvis du skal ud og investere i en ny kajak er det vigtigt at overveje hvilken slags kajak der vil passe bedst til dig. Hvis du fx gerne vil have mulighed for tage på mange ture, bør du overveje at kigge på oppustelige kajakker, der er nemme at have med rundt.

Du kan fx have en oppustelig kajak med på cyklen, så der er gode muligheder for at have den med rundt i Danmark.

Udover kajakken er der meget andet udstyr, som du skal have styr på, for at sikre din tur ud at ro i kajak. Det er fx en god idé at huske:

-          Reservedele

-          Sikkerhedsudstyr

-          Tøj til vejret herunder bukser og kajakvest

-          Ekstra pagajer

-          Vand og forplejning

 

Tjek vejrudsigten

Inden din tur er det ekstremt vigtigt at have øje på vejrudsigten. Det danske vejr kan svinge meget og det har stor betydning for, hvor nemt det er at ro i kajak.

Det er en god idé at bruge farvandsvæsnets hjemmeside, hvor du kan finde sejladsudsigten og derigennem finde god information og prognoser.

 

Kend din krop og form

Som det sidste, skal du kende din krop og form, så du ved hvor dine begrænsninger er.

Det er vigtigt for at du ved hvor langt du kan ro uden at løbe tør for energi. Vær på den sikre side og kend dine begrænsninger, så du ikke kommer i problemer på din tur.