Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Øg din kondition med kajakroning

Øg din kondition med kajakroning

Kajakroning er en rigtig god sport, hvor du kan komme ud på vandet. Det kan både være terapeutisk for sindet, men det kan også være en rigtig god måde at øge din kondition på. Kajakroning kan nemlig få din krop i gang på en helt speciel måde. Vil du gerne øge din kondition, kan kajakroning være den helt rette løsning for dig. Men hvorfor er kajakroning egentlig så god til at øge din kondition? Det kan du læse mere om i dette indlæg. 

 

Dine muskler og kondition kommer på hårdt arbejde

Kajakroning er blevet rigtigt populært de seneste år. Mange kajakklubber oplever en stigning i antallet af medlemmer. Det gode ved kajakroning er nemlig, at det både er noget, du kan gøre alene og sammen med andre. Kajakroning er dog også en sport, hvor du får mulighed for at træne dine muskler og din kondition. Selvom det måske ser let ud af at skabe fremdrift i en kajak, kræver det en hel del af din krop.

Skal du i gang med at ro i kajak, skal du være forberedt på, at det kan udløse meget ømme muskler de første par gange. Du kommer nemlig til at bruge nogle af dine muskler på en lidt anderledes måde. Derudover kræver det en del udholdenhed at ro i kajak. Det er derfor også noget, der kan mærkes på din kondition.

Når du ror i kajak, bruger du hovedsageligt musklerne i din overkrop. Det vil sige mave-, ryg- og armmuskler. For at du kan holde fremdriften i kajakken, kræver det, at der pumpes en del blod rundt i kroppen. Det er derfor en god træning af dit hjerte, som er med til at give en bedre kondition. 

 

Udvikl din kondition med kajakroning, men husk pauser

Hvis du bliver ved med at ro i kajak, vil du hurtigt opdage en udvikling i dit konditionsniveau. Du vil sikkert opleve, at du er i stand til at tage længere og længere ture, fordi din kondition bliver bedre og bedre for hver gang. Det kan give dig energi og motivation til at udfordre dig selv.

Selvom kajakroning er en sport, hvor din krop er i gang det meste af tiden, kan det være en god idé at tage nogle pauser en gang imellem. Dette gælder især, hvis du er ude på længere ture, hvor du presser din krop til det yderste. Du skal huske på, at du gerne skulle kunne nå hjem igen. Det kan derfor være en god idé at have noget energi med på turen, hvis du pludselig bliver helt energiforladt.

Skal det være hurtig energi, kan det være noget med sukker i eller noget med samme effekt. Det kan være et lille stykke slik eller en energibar af en art, der kan give dig energi med det samme. Find idéer til søde sager til kajakturen her. Et alternativ kan også være et stykke frugt af en art, hvor frugtsukkeret kan give dig energi. Det kan fx være et æble eller en banan, der er forholdsvis nemt at have med i kajakken.