Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Hold kontakten med dine kajakkammerater

Hold kontakten med dine kajakkammerater

En er godt, men der er nu oftest bedst at være to  

Det er bredt kendt, især blandt ro-entusiaster, at kajak-hobbyen kan beskrives som værende godt for både ens fysiske helbred, såvel som ens mentale velvære. Følelsen af at koble fra og være alene på vandet opleves af mange som værende godt for både ens fysiske og mentale helbred. Men der er også en grund til, at der bliver lavet kajakker med plads til to. Det er altid bedst at være to. Både på grund af de åbenlyse sikkerhedsmæssige aspekter ved fysisk aktivitet på dybt vand, men i den grad også på grund af den synergi og følelse af sammenhold, der jo er så vigtig for menneskets velbefindende. Samvirket mellem to tiltag/kræfter, giver en større effekt, end blot summen af de enkelte kræfter giver hver for sig. På et dybere plan: Når to mennesker indgår i et samarbejde, hvor hver part er så afhængig af hinandens evner og koncentration, så inspirerer det en sans for formål og mening med tilværelsen for de involverede parter.

Gør noget godt for hinanden
Derfor er det så essentielt for ens velbefindende, at have nogen at dele sin passion og hobby med. Dog kan dagligdagens travlhed medvirke til, at det kan synes svært, at vedligeholde og/eller oprette nye venskaber indenfor kajaksportens verden. Her er det vigtigt, at minde sig selv om vigtigheden af, at afsætte tid til at formulere en e-mail til en potentiel eller allerede eksisterende kajakkammerat. Dette kan både være for at diskutere de seneste kajak-opdateringer, eller selvfølgelig for at få en kajak-date i kalenderen!  Der eksistere næppe noget bedre, end at have nogen at dele sine oplevelser med. Men udover dette, så vil den sociale interaktion ofte virke helende på sjælen, uanset om det handler om roning eller en helt anden hobby.

Inspiration til nyttige værktøjer
Her kan der f.eks. findes en samlet en liste over de bedste E-mail programmer til dig og dine med-roere. Ydermere er der oplistet programmer, der kan hjælpe dig med at sortere skrald, spam, og uønskede E-mails, så dig og dine kan holde fokus på, hvad der er essentielt for lige netop jer. Det kan eksempelvis være en fordel, at oprette en ekstra E-mailadresse dedikeret til din hobby, for at holde fokus på netop denne. Hvis du allerede har en E-mailadresse til dagligdags brug, kan de enkelte vigtige mails hurtigt drukne i unødig støj fra mere ”ligegyldige” ophavssteder. Dette kan de forslåede spamfiltre selvfølgelig også være medhjælpende til.

Det kan påstås at kajakroning er dit naturlige spamfilter, hvor du og dine venner fra roningens verden kan sortere jeres skrald og fokusere på det essentielle ved jeres tilværelse. Så husk, ræk ud til dine venner og bekendte og få nogle rigtig gode oplevelser i bagagen, og få tømt hovedet for negative tanker og følelser.

Det er nemlig dét kajak-hobbyen kan:  
Fungere som et spamfilter for alt det der i virkeligheden er ligegyldigt i hverdagen, og holde fokus på hvad der er vigtigt i livet.