Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Gør et godt køb på kajakudstyr

Gør et godt køb på kajakudstyr

Mange er bidt af det at sejle kajak, og det er til at forstå hvorfor. Turene på vandet er oplevelsesrige, giver anledning til at være i naturen, et åndehul fra travlhed i hverdagen og god motion. Du kan også få glæde af kajakkens mange fordele ved at give dig i kast med roningen på vandet. Først er det vigtigt, at du tager et kursus i kajak. Her lærer du, hvordan du kommer ned i kajakken, ror den, styrer den, samt hvad du skal gøre, hvis du kæntrer. Herefter vil du være mere fortrolig med at ro afsted. Derefter er det tid til at købe alt det rigtige kajakudstyr, og det giver vi dig gode råd til her.

Vælg udstyr efter drøjde og højde

Når du skal købe kajakudstyr, er det vigtigt, at du køber det efter din drøjde og højde. Der er stor forskel på, hvad en robust, høj mand skal købe i forhold til en spinkel, lille kvinde. Både pagaj, kajak og beklædning skal tilpasses netop dig, sådan du bedre opnår høj fart på vandet. Passer pagajen ikke til netop dig, vil du skulle bruge uendelig mange kræfter for at kunne komme fremad. Netop i forhold til køb af pagaj skal du huske på, at jo større pagajens blad er, jo kortere skal selve pagajen være – ellers er den for tung for dig at padle med.

Tørdragtens pris hænger ofte sammen med kvalitet

Det er ikke altid, pris og kvalitet hænger sammen – men det gør det ofte ved tørdragter. Du kan sagtens komme til at skulle betale 10.000 kr. for at få en god tørdragt. Derfor er det også vigtigt, at du køber den helt rette tørdragt. En størrelse medium i tørdragter er ikke som almindelige størrelser medium i tøj. Der er stor forskel på medium i tørdragter for mænd og medium i tørdragter for kvinder. Derfor er det en rigtig god idé at prøve tørdragten inden køb. Vælger du at købe en billig model, er denne ofte mere standardiseret i sin pasform.

Komfort og cockpit er vigtigt ved selve kajakken

Du kommer ikke langt på vandet, hvis du ikke sørger for at købe selve kajakken også. Her er det især kajakkens komfort og cockpit, du skal have for øje. Det er væsentligt, at du sidder rigtigt og behageligt. Kajakture kan hurtigt munde ud i flere timer på vandet, og derfor skåner du kroppen ved at have god komfort. Her er cockpittets størrelse også af betydning. Er du af mindre størrelse selv, vil et mindre cockpit være at foretrække. Derudover er kajakkens vægt altafgørende. Kajakker af mindre vægt vil være nemmere at styre på vandet end en tung kajak.

Køb brugt, online eller på udsalg

Idet kajak er så populært, som det er, har du mange muligheder for at købe udstyret til gode priser. Du kan vælge at købe det brugt og billigt, online eller på udsalg i butikker. Du kan med fordel spille online for at tjene ekstra penge ind til at købe alt det gode kajakudstyr. Spil f.eks. på Beat-casino.net, og brug dine nyerhvervede penge på udstyr til kajakken.