Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Kajaktur med vandskræk

Kajaktur med vandskræk

Det er en nok noget af en sjældenhed, at en med vandskræk vælger at tage på kajaktur. Det er en skam, for det kan være sådan en fantastisk oplevelse at opleve verden fra kajakken.

Ofte stammer vandskrækken fra, at man ikke kan svømme. Det er helt reelt, at man så er bange for vand, for hvad gør man så, hvis kajakken så pludselig tipper? Der er heldigvis hjælp at finde, at hvis du døjer med vandskræk og inderst inde gerne vil i gang med at dyrke kajak. Her får du nogle bud på, hvad du kan gøre i din situation, og nogle vil formentlig være mere indlysende end andre. Lad os bare se på den mest oplagte fra begyndelsen …

 

Lær at svømme

Der formentlig en god grund til, at du aldrig har fået lært at svømme som barn. Måske har vandskrækken været som dominerende, at det var svært for dig at kaste dig ud i det. Men uanset hvad, så vil det bestemt hjælpe på din vandskræk, hvis du får lært teknikken.

Der er mange muligheder for at lære det. Du handler bare om at finde nogle hold i en svømmehal, der ligger tæt på dig. Så kan du sammen med ligesindede tage udfordringen op, så du snart kan begynde at dyrke vandsport.

 

Find det rette udstyr til turen

Der er utroligt meget udstyr, der kan få dig til at føle dig mere sikker, når du befinder dig på en kajak i vandet. Du er ikke den første eller sidste, der gerne vil fæle dig tryg, når du begynder at bevæge dig ud på dybt vand, så der er selvfølgelig en masse producenter, der har fået øje på denne mulighed.

Du kan for eksempel anskaffe dig en svømmevest. Hvis uheldet så er ude, og du ender i vandet, så flyder du helt automatisk. Det kræver ikke noget arbejde fra din side, udover at du selv skal svømme ind mod land eller din kajak, hvis du er faldet af.

Med denne løsning behøver du som sådan ikke at lære at svømme for at kunne tage på en kajaktur, selv om det selvfølgelig vil gøre det lettere for dig at komme på fast land, hvis du er faldet i vandet.

 

Hav andre mennesker med

Måske kan det mindske din vandskræk, hvis du ikke er alene på din kajak, eller hvis der sejler andre mennesker i andre kajakker tæt på dig. På den måde kan du få følelsen af, at der altid vil være nogle, der kan hjælpe dig, hvis du falder i vandet.

Det er en god ide, hvis du oplyser de andre om din vandskræk, så de er opmærksomme på, at du måske får brug for hjælp eller nogle opmuntrende ord undervejs. På den måde sikrer du den bedste tur for jer alle sammen.

Med alt dette sagt, så er det vigtigt at pointere, at der ikke er ret stor sandsynlighed for, at noget går galt. Det hele vil sikkert gå over alt forventning på din tur.