Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Kajaksejlads: En hobby der er pengene værd

Kajaksejlads: En hobby der er pengene værd

Når folk finder ud af, at jeg godt kan lide at sejle i kajak i min fritid, så bliver de altid lettere overraskede. De har hørt om frimærkesamlere og folk der står på skateboard – men at sejle i kajak er knap så udbredt! Et af de første spørgsmål de stiller mig er altid: jamen, er det ikke en dyr hobby? Jo, plejer jeg at sige. Men den er pengene værd!

Det siges at den gennemsnitlige dansker bruger omtrent en tredjedel af sit liv på at arbejde. Vi har lige godt 260 arbejdsdage på et år, og de fleste har en arbejdsuge på omkring 40 timer. Derudover skal vi selvfølgelig også huske på, at det i dag er svært ikke at komme til at tage arbejdet med hjem i én eller anden form. Der er altså en stor del af vores liv, der bliver brugt på noget der, i de fleste tilfælde, ikke er specielt sjovt. Hvorfor gør vi det? Jamen for at tjene penge selvfølgelig.

Men hvad er det så vi kan bruge disse penge på, der gør det værd at bruge al den tid på at knokle for dem? Selvfølgelig skal vi da have mad på bordet og et tag over hovedet. Men medmindre man lever på fattigdomsgrænsen, så er der nok god chance for, at man tjener mere end rigeligt til at få dækket de helt basale behov. Burde vi så ikke nøjes med at arbejde 10 timer om ugen, så vi har råd til det basale, og så bruge resten af tiden på at have det sjovt?

Det ville måske give mening, hvis det ikke var fordi, at det er noget nemmere at have det sjovt når man har råd til det. Det fantastiske ved at bytte sin tid for penge er nemlig, at man kan bruge disse penge til at få mere ud af den tid man har tilbage. Hvad synes du eksempelvis lyder mest spændende: at lægge puslespil i 10 timer eller at springe i faldskærm? Det første kan du gøre hvis du har masser af fritid og begrænset med penge. Det andet kan du gøre, hvis du bruger mere tid på arbejdet og tjener nok penge til at have sjove oplevelser.

Og for mig er der ikke nogen bedre investering i at have det sjovt, end at bruge penge på kajaksejlads. Hvis du er bange for at tage springet, så lån din penge her og kast dig ud i det. Når først du er blevet bidt af kajakroning, så vil der ikke være noget, der kan holde dig tilbage. Dine arbejdsdage vil ikke længere føles lange og ligegyldige: de vil derimod flyve afsted, fordi du hele tiden kan sidde og drømme dig væk til din kajak. Takket være de bedste kreditkort på markedet er det ikke engang en hobby man behøver at spare op til igennem en længere periode. Man kan ganske enkelt låne pengene hurtigt og nemt, og så være i gang med en hobby, der for al fremtid vil sætte kulør på livet.