Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

3 ting du ikke må glemme på din kajaktur

3 ting du ikke må glemme på din kajaktur

Skal du afsted på en kajaktur med familien eller vennerne? Eller skal du måske helt selv afsted og nyde den friske natur? Det kan være umådeligt sjovt at tage afsted på en kajaktur, uanset om man så deler oplevelsen med andre eller ej.

Men uanset om man flyver solo eller ej på sin kajak tur, så er der visse ting, som man ikke må glemme. Læs med her for at sikre dig, at du har husket at pakke de allervigtigste ting ned.

Varmt (skifte)tøj

Selvom hvad er pænt, og solen står højt på en skyfri himmel, så ved vi alle sammen, hvor lunefuld det danske vejr kan være. Det er derfor altid en rigtig god ide at være forberedt og for eksempel have en varm bluse med sig - og gerne også lidt skiftetøj.

Det er rigtig irriterende, hvis man er nødt til at afbryde sin kajak tur før tid, fordi vejret pludselig er slået om, og man ikke har været godt nok forberedt.

Det kan også sagtens hænde, at man lige får sig en uventet dukkert i det kolde vand, når man er afsted på kajaktur - eller måske blot for dyppet benene lidt. Et rent sæt skiftetøj ville derfor også være en rigtig god ide lige at tage med. Bare for en sikkerheds skyld.

En god mobildækning

Dette punkt er især meget vigtigt, hvis du skal alene afsted, og vi må så absolut ikke undervurdere vigtigheden af det; sørg nu endelig for at have en rigtig god mobildækning, imens du befinder dig ude i naturen.

Det betyder dermed også, at du er nødt til at sørge for at have et rigtig godt mobil abonnement, som for eksempel ok mobilabonnement, så du altid har dækning uanset, hvor du er henne i landet. Prøv at tage en snak med dit nuværende mobil abonnement firma for at høre ad, om du allerede er godt dækket.

Hvis du opdager, at du ikke er det, så kan det være en god ide at skifte til en bedre pakke. Eller måske er du endda tvunget til helt at skifte mobilabonnement til et andet firma.

Sikkerheden bør altid være i første prioritet, når man tager afsted ud i naturen. Der kan jo sagtens opstå forskellige problemer derude, der gør, at man er nødt til at få hurtig kontakt til hjælp. Og det opnår man bedst ved netop at have en god mobildækning.

God madpakke og rigeligt med vand

Man oparbejder sig hurtigt en stor sult, når man er afsted på en kajaktur. Man tænker måske ikke over det, men man aktiverer utrolig mange muskler, når man bevæger sig rundt med sin kajak. Og jo mere energi du forbrænder, jo mere sulten er du.

Sørg derfor altid for at pakke en god madpakke og rigeligt med vand med dig. Pak hellere for meget ned alt for let. Det er meget rare at have en stor madpakke med, som man må pakke ud igen, når man kommer hjem, end det er at blive sulten, imens man er et sted.