Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Hvor holder I den næste kajaktur?

Hvor holder I den næste kajaktur?

Danmark elsker at fortælle om de mange, smukke naturområder der er spredt omkring det danske rige. Stoltheden over vores natur har bragt folk fra fjerne egne af riget til disse kanter, hvor de kan leje sommerhuse, tage på campingpladser eller slå lejr i nærheden af de yndige og idylliske vandområder og mærke den friske luft. Turister kommer ligeså for at mærke skønheden, der både byder på en følelse af at blive genoplivet fra det støjende og grå betonliv i byerne, og aktiviteter som skovturer, skattejagter eller sejlture.

Men ligeså har omverdenen ubeskrivelige scener med bjerglandskaber, landsbyer og vandløb, som kan give rejseplanerne et stort spørgsmålstegn til slut; for kan man virkelig nøjes med at holde sig indenfor landets grænser og nyde den gode natur, eller har udlandet mere at byde på, som gør den lange transport og den vanskelige sprogbarriere det hele værd.

Fremmed kulturer, prøvelser og oplevelser

Skal man forsvare eller overtale nogle til at tage på udlandsrejser, så er det oftest økonomien og transporten, der er den rejsendes fokus og lokaliteterne, attraktionerne, og det spændende er mere i fokus for den eventyrlystne, så vil den sidstnævnte især fokusere på alt, der er mellem hjemmeadressen og rejsemålet, og her er særligt mange ting at tage fat på.

Foruden at man af to omgange vil kunne tage et snup forbi den billigste grænsebutik og købe provianter til køreturen, selve campingen og sejlturene samt gaver til de, der blev tilbage i hjemlandet. Derudover ligger der jo en masse feriebilleder til profilerne, følelsen af de varmere klimaer, og man kan med lethed forestille sig, at man også vil sidde ved lejrbålet og riste andet, end hvad man villet have gjort herhjemme.

Derudover kan man altid nævne de betagende naturforskelle, der ikke er til at finde i det flade Danmark, som vil lægge sig som en vidunderlig baggrund på et selfie med de glade rejsekompagnoner både ved lejrbålet om aftenen, men også i kajakkerne gennem formiddagen.

Alt dette vil ikke være det samme som at holde sit års kajaktur i hjemlandet, men det er ej heller ensbetydende med at lade den foregå i Danmark er noget, man blot har nøjedes med. Selv her er der fordele at hente.

Mildt vejr og kendte egne

En af fordelene ved at blive i hjemlandet vil helt klart være, at der altid er et nyt sted at prøve sig af. Hvis man kender folk rundt i hvert hjørne af Danmark, så vil man også kende nogle, der netop har set et potentielt godt sted at sejle, som man ikke har prøvet før, og hvor man også kan slå lejr.

Fordelen ved at gøre det herhjemme er derudover også, at flere vil kunne være med på turen enten ved lejren eller med ude og sejle. Yderligere hvis de bor i nærheden, vil I have en mulighed for at opbevare noget skiftetøj skulle uheldet være ude og måske et sted at overnatte med jeres soveposer hvis vejret bliver for slemt.

Dette er simple småting, som udlandet aldrig vil kunne give, der bringer tryghed og sikkerhed.