Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Råd til dig som vil bruge ferien på at ro i kajak

Råd til dig som vil bruge ferien på at ro i kajak

Har du snart ferie? Måske du er en passioneret kajak-sejler, som drømmer om at tage på en ferie, hvor tiden udelukkende skal bruges på at sejle i kajak? Så er der flere måder, du kan gøre det på. Læs med her og få et par gode råd til, hvordan en sådan ferie kan skrues sammen.

De fleste mennesker lever i dag enormt travle liv. Tiden flyver afsted, og man ved måske ikke helt hvorhen. For ikke at blive fuldstændig opslugt af dette ræs kan det være en god idé at trække stikket en gang imellem.

En sådan pause kunne fx være en ferie. Hvis du sejler kajak eller skal i gang med at sejle kajak, er dette helt sikkert også en perfekt mulighed for at få slappet af på en rar måde. Du kommer ud i naturen og får brugt din krop. Dette vil uden tvivl bringe ro.

Hvor skal du hen?

En af de første ting, du bør tage stilling til, er, hvor du kunne forestille dig at tage hen i forbindelse med en kajakferie. I Danmark findes der heldigvis en masse steder, hvor det er godt at ro kajak. Du kan dog også tage en tur til udlandet, hvis du gerne vil det.

En oplagt mulighed er at leje et hus et sted tæt ved vandet. Der er visse kvalifikationer, som dette hus skal have for, at din ferie bliver bedst mulig.

For det første er det selvfølgelig fedt, hvis huset ligger så tæt på vandet som muligt. Dette vil gøre det nemmere for dig at komme ud og ro. Derudover er det helt sikkert også rart med internet i huset. Det er vigtigt, at du kan komme til jævnligt at tjekke vejrudsigten, sådan at du ikke havner i nogle uheldige og uforudsete situationer ude på vandet.

Du kan blandt andet tjekke, hvilket internet jeg kan få i huset, inden du tager afsted.

Forbered dig grundigt

Udover at finde et sted og bo og få sikret dig, at der er internet dette sted, er der en række andre forberedelser, du bør foretage dig. Det gælder generelt om at få planlagt turen så grundigt som muligt.

Der er en række helt essentielle ting, du hellere må få taget stilling til. Dette er fx, hvor lang tid du gerne vil være afsted på ferie. Du bør også tænke over, hvad du har råd til.

Derudover er der nogle lidt sjovere forberedelser, som du med fordel kan gøre dig. Dette gælder fx dit udstyr. Har du en god kajak, og den rette beklædning at sejle i? Nogle kan lide at gå all in på udstyr og gadgets og vil fx bruge en del penge inden en sådan tur på fx vandtætte ure osv.

Alene eller sammen?

Noget, som også er ganske essentielt, er, om du skal alene på kajakferie, eller om I skal flere afsted sammen.

Dette afhænger selvfølgelig bare af, hvad du mest har lyst til at gøre.