Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Husk det rette lejrudstyr til turen

Husk det rette lejrudstyr til turen

Overlevelsesture har altid haft noget særlig idyllisk over sig. Man vender tilbage til sine rødder og får en fornemmelse af, hvordan det har været at leve dengang for årtusinder tilbage. Ideen om at man skal skaffe sin egen føde, sove i et telt, der ganske vist dækker og beskytter en for myg og lignende, men som stadig er så svagt tildækket, at man kan høre enhver aktivitet foregående blot meter fra, hvor man sover.

Det er alt sammen en del af oplevelsen, men selvom det er en del af oplevelsen, så skal man ikke gå ned på godt udstyr, ting som kan hjælpe en enten med at finde rundt, finde mad, fange mad m.m.

Gode ting at huske

Ligesom et kompas og en førstehjælpskasse vil være ideelle ting at have med – især hvis man antager, at I alle efterlader jeres lille lejr – så er fiskestænger helt klart at betegne som et must-have, hvis man har fisketegn naturligvis.

Vandløb har gennem flere årtusinder været nøglesteder at slå sig ned netop, fordi transport over vand er hurtigere end på land, men samtidig, fordi vandet indeholder en god madkilde; og så snart man begynder at tale om mad, så fylder listen nærmest sig selv. Der skal være en kniv til at skåne fisken for for mange lidelser. Dernæst kan man diskutere, om man vil helt tilbage til stenalderen med et gammel, hyggeligt bål, eller om fisken skal håndteres mere professionelt med en Weber kulgrill, her kommer så også service og muligt udstyr, der kan være med til grillen.

Bålet kan siges at have en større hyggestemning over sig. Man sidder der omkring det, måske nogen har taget dej med til snobrød, så den første aften gøres lidt mere hyggelig.

Forberedelse, planer og regler?

Når det kommer til hele rammen for en overlevelsestur, så er det værd at spørge sig selv, hvilken form for setup man har for det. Hvis man er en af de glade sejlere, som gerne vil opleve lidt af det omliggende terræn for, hvor man har slået lejr, så er kajakken god at have med, men det kommer også an på, hvordan man har opbygget sin overlevelsestur.

Nogle holder meget af at udfordre sig selv og sige, at de skal have de klassiske fem ting med og efter det, så står man på egne ben og skal håndtere alle naturens kræfter i tre ugers tid. Andre ser overlevelsen som en romantisk datingoplevelse, og her vil rammen jo mere lægge op til at kajaktur, bålhygge, og alt omkransende skal bringe et nærvær, hvor man ikke har holdt sig tilbage med at få ting med sig, der måske dræber ideen om, at det er en overlevelsestur.

Dette er alt sammen op til folk, og de sætter sådan set standarden måske et sted imellem disse to former for lejrture, men hvor nøgleordet også for eftertiden vil være ’Oplevelse’, og det vil være noget, man vil kunne se tilbage på.