Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

3 ting du bør forberede inden du tager på kajaktur

lige nogle forberedelser, som det er godt at gøre sig, inden man tager afsted på tur. Læs mere om, hvad det er for nogle, her.

Hvis du elsker at sejle i kajak, er der en stor sandsynlighed for, at en kajaktur lige vil være sagen. Her kan du komme lidt væk fra hverdagens stress og jag og i stedet komme ud på det åbne vand.

Kajakture er skønne, fordi du har tid til at gøre det, som du synes er dejligt. Du har masser af tid til at sejle og være ude i naturen. Derudover har du sikkert også en masse tid til at slappe af.

Hvordan skal du transportere dig rundt?

En af de vigtigste overvejelser, som du må gøre dig, inden du tager afsted, er, hvordan du skal transportere dig rundt på turen. Hvordan skal du komme hen til det sted, hvor kajakken skal sættes i vandet? Hvordan skal du komme hjem?

Hvis du har mulighed for at køre i en bil, hvor din kajak kan spændes på taget eller være på bagsædet, er dette meget optimalt. Det kan være lidt besværligt at have en kajak med i den offentlige transport. Sørg for at researche dette, inden du tager afsted.

Hvis du skal til fx Norge og gerne vil vide noget, om Norges infrastruktur kan du gøre det på Samferdselinfra.no. På denne måde er du godt forberedt til rejsen.

Hvordan sikrer du dig den rette næring på turen?

En anden vigtig ting at have forberedt, er den næring, som du skal have på turen. Du kommer til at bevæge dig meget og må sørge for at få en god og nærende kost.

Det kan være lidt svært med plads på turen, når du skal ud at sejle en masse. Derfor kan du overveje, om du skal have noget tørmad med. Du kan også kompensere din kost med kosttilskud. Så er du sikker på, at du får det, som du behøver. Fx kan du købe noget billigt proteinpulver på Billig-Protein.dk.

Sørg også for at få nok vand på turen. Dette er ekstremt vigtigt. Medbring evt. nogle 2-liters flasker eller endnu større dunke, som du kan sørge for hele tiden er fyldt op.

Pak det nødvendige i tilfælde af nødsituationer

Til slut må du tænke lidt nødsituationer ind i din planlægning. Hvad kunne evt. gå galt, og hvad ville du skulle bruge for at forhindre en ulykke? Det er meget vigtigt, at du får taget stilling til dette og gjort dig nogle overvejelser inden turen.

Sørg for at medbringe et førstehjælps-kit. Dette kan hjælpe dig ud af en skidt situation, hvis nogen kommer noget til skade.

Det er også godt, hvis du ved, hvordan man laver førstehjælp. Hvis du aldrig har fået et kursus i dette, er det på tide, at du får det nu. Husk også altid redningsvesten, når du sejler!