Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Tag en god topmadras med på din kajaktur

Tag en god topmadras med på din kajaktur

Hvis du tænker på den bedste af alle kajakture, hvad indeholder den så? Solskin, motion, natur, bål, snobrød, øl, sodavand, godt selskab - men hvad med den gode søvn?

Ofte går kajakturen på kompromis med det gode søvn. Der er ikke lige plads i kajakken til en stor topmadras, og det heller ikke derfor, I tog afsted.

I har måske lært at acceptere, at en ringe søvn er del af en kajaktur. Det er mildest talt en ærgerlig konklusion at komme til. Du kan sagtens sove godt, komfortabelt og have en fantastisk kajaktur med plads til det hele på en og samme gang.

Et liggeunderlag understøtter ikke din trængende søvn

Efter en lang dag, hvor du har siddet og roet i din kajak eller jeres kajak, trænger du til en god nats søvn i jeres shelter eller telt.

Du startede måske dagen ud med at tage på arbejde, fik så lidt tidligt fri, kørte ud og mødtes ved åen og kom så først endelig i vandet et godt stykke over eftermiddag.

Da I så kom frem til jeres overnatningssted, skal der laves bål, laves mad, drikkes en øl, vaskes op og endelig kommer den længe ventede søvn så.

Men hvad er det dit øje ser et liggeunderlag, der lige hæver dig 2 centimeter over jorden, grenene eller shelterens hårde plader. Ser det særlig komfortabelt ud? Ligner det en god nats søvn?

Nej, det gør ikke. Det ligner rygproblemer, en dårlig nats søvn, en besværet morgenhumør og en træt lørdag eftermiddag.

Sådan behøver dit syn slet ikke være. Når du rejser dig fra bålet og stiger til køjs, kan du kigge på en lækker topmadras, du havde med i kajakken.

Find en billig, god og let transportabel topmadras

Med en topmadras får du uden tvivl en væsentlig bedre tur, i hvert fald en væsentlig bedre nattesøvn. Måske er der en enkelt eller to af dine følgesvende, der enten gør nar eller er dybt misundelige, men vent til næste tur.

Når først du har prøvet en kajaktur med god søvn, giver alt andet simpelthen ikke nogen mening.

Det er meningsløst at padle afsted på søen eller åen, hvis du ikke kan åbne dine øjne eller er ved at falde over bord at træthed.

Det er meningsløst ikke at finde en god model blandt fantastiske topmadrasser, du kan tage med på din næste kajaktur. Kig eventuelt på en, som er den bedste i test.

Få energi til morgendagens kajaktur

For du har uden tvivl prøvet det. Vågnet op, stadig med humøret i god behold - for I er jo på tur sammen - svært ved at holde øjnene åbne op oplever problemer med at overskue at flytte lejr, padle og lave mad.

Den energi, du smed væk, da du pakkede et liggeunderlag i stedet for gode topmadrasser, kan du nå at ændre nu.

Du kan stadig nå at få din topmadras med. Du kan stadig redde din energi og gøre kajakturen noget bedre. Du kan måske endda lokke en tvivler med på næste kajaktur, hvis du viser personen den seng, du sov på, på sidste tur.