Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

3 idéer til en aktiv rejse

3 idéer til en aktiv rejse

Det er vildt fedt at kunne tage en aktiv rejse, hvor man oplever noget nyt på en helt anden måde. Har du fået nok af storbyferier, af sightseeing og charterrejser? Så skal du læse med her for der er masser af måder at rejse på, som vil give dig nye oplevelser, hvor du samtidig er aktiv.

Kajakferie

Noget, der er blevet ret populært de senere år, er kajakferie. I en kajak er du rimelig meget din egen herre, og du kan sejle sådan ca. hvorhen, du vil. Hvis du skal sejle i havvandskajak, skal du have kajakbevis inden, hvilket du skal være opmærksom på. Der findes dog rejser, du kan booke, hvor du får kajakbevis, mens du er i et andet land. Gør dette med en veninde eller kæreste. I kan få gavn af kajakbeviset så mange gange.

Kajakferie kan også være at sejle i kajak på en sø eller en å i Danmark. Det kan være vildt hyggeligt, og man kan sejle til en shelterplads, hvor I kan slå lejr for natten og sove, så I er klar dagen efter. Dette er både en aktiv måde at holde ferie på, samtidig med at man er ét med naturen, når man er ude.

Det er lækkert at glide gennem vandet og særligt, hvis vejret er godt, kan det være helt fantastisk. Dårligt vejr skal dog heller ikke afskrække dig, men du skal naturligvis være opmærksom, da det kan blive farligt.

Cykelferie

Cykelferie virker måske meget 90’er-agtigt, men ikke desto mindre er det en ganske glimrende måde at rejse på, og du får aktiv ferie for alle pengene. Desuden er det en meget billig måde at rejse på. Du kan cykle i Danmark, eller du kan cykle til et andet land, hvis du har mod på det. Det kan være at medbringe et telt, eller måske er du til at cykle i de franske alper, hvor du sover på vandrehjem om natten. Du er garanteret at se smuk natur, og du befinder dig lige midt i den. Husk cykeltøjet – ellers overlever din numse ikke cykelturen! Det kan være en god idé at træne lidt op inden og være sikker på, at du har en ordentlig cykel, så du kan nyde turen samtidig med.

Du kan også bare tage en enkelt overnatning på cykel i Danmark, der er også mange flotte steder at se. Her behøver du ikke nødvendigvis at cykle så langt.

Skitur

Skitur er efterhånden en rimelig brugt måde at rejse på. Det er vildt sjovt at tage en tur med vennerne eller hyggeligt at bo i en norsk skihytte med familien. Samtidig er du aktiv hele dagen og får masser af frisk luft. Det er intet mindre end fantastisk. Det kan være dyrt at komme på ski, men måske kan du få nogle gode deal ophold og rejser. Der findes ofte afbudsrejser til skiture, men det kan også være en god deal, du kan få for en weekendtur eller lignende.