Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Er du klar til din kajak?

Er du klar til din kajak?

Drømmer du om at stikke afsted i en kajak og nyde naturen på en helt anden måde end, hvad du er vant til? Inden du springer i den, så skal du først lige overveje et par ting. Det kan nemlig være en idé at begynde med noget undervisning, få det rigtige udstyr og evt. købe din egen kajak inden du springer ud i det.

Start med undervisning

Når det kommer til vandsport, så er det altid en rigtig god idé at starte med undervisning. Her lærer man om de forskellige regler på vandet, og endnu vigtigere så lærer man hvordan man styrer ens kajak. Sidst men ikke mindst så lærer man også hvordan man redder sig selv. Det er vigtigt, at man tager vind og vejr meget alvorligt, når man bevæger sig ud i en kajak, da det hurtigt kan gå galt. Derfor kan det være en fordel at melde sig ind i en kajakklub eller modtage noget undervisning på en anden måde. Dette kommer selvfølgelig ikke gratis, men det er uden tvivl penge som er meget godt givet ud.

Det rigtige udstyr

Det er lige så vigtigt, at man har det rigtige udstyr, som det er vigtigt, at man får undervisning. Man kommer altså ikke udenom, at man skal forbi en butik eller to og investere i redningsvest, våddragt og måske også en tørdragt. Det udstyr som man køber, kan være med til at holde en i live, hvis man skulle vælte i uvejr eller noget andet. Igen, så er det vigtigt, at man investerer i blandt andet en ordentlig redningsvest, som man stoler på.

Hvis man har planer om at sejle kajak i foråret og efteråret, hvor temperaturen er noget lavere end hvad man er vant til, så kan det være en rigtig god idé at investere i en tørdragt, da den ville kunne holde dig tør og varm, hvis du falder i vandet. Hvis du blot ønsker at sejle i sommeren, så kan en almindelig våddragt være helt fin.

Skal du have din egen?

Så er spørgsmålet selvfølgelig, om du skal have din egen kajak. Det kan være en fordel, da man kan tage den med rundt i landet eller med på ferie. Man kan altså gøre præcis som man har lyst til med den. Hvis man derimod har et ønske om blot at sejle sammen med ens klub, så er det måske ikke nødvendigt. Mange kajakklubber har kajakker, som man frit kan bruge, når man tager afsted sammen. Det afhænger selvfølgelig af klubben, og det er også vigtigt at orientere sig om det fra start.

Hvad med økonomisk hjælp?

Alt dette udstyr og selve kajakken kan blive en stor omkostning, og det kan virke som en del penge at smide af egen lomme. Det kan derfor være en fordel at tage et lån til alt dette, så man kan komme i gang. Inden man tager et lån, så kan det være en fordel at orientere sig om markedet i forhold til lån. Dette kan man gøre på BankPortal.se og Bank-laan.dk, hvor man kan få overblik over de vigtigste ting.