Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Lær at begå dig i det fri

Lær at begå dig i det fri

Som vores teknologi bliver bedre go bedre, bliver det også mere og mere fristende at bruge hele dagen indendørs foran en skærm. Lige meget om man bruger tiden på computerspil eller sociale medier er det nemlig sandheden, at aktiviteten er det mest afhængighedsskabende, den nogensinde har været. Selvom tid foran skærmen således sagtens kan være både sundt og gavnligt i kortere tidsforløb, ender man altid med at bruge for lang tid i det digitale. Selvom der derfor ikke er noget direkte forhold mellem det at kunne lide at spille computerspil og usundhed, ender der derfor med at opstå et, fordi man ganske enkelt kommer for lidt udendørs.

Kom udenfor

Med en smule viljestyrke, er det heldigvis noget, der kan ændres. Hvis man gør det til en vane at fravriste sig skærmen for i stedet at bruge et par aktive timer udendørs, vil det hurtigt gå hen at blive en vane i stedet. Forskellen er bare, at det er en væsentligt sundere vane for både krop og sjæl. Dermed ikke sagt, at der ikke også kan være udfordringer. For eksempel vil hjernen ofte mangle den følelse a fremgang og anerkendelse, som er associeret med både sociale medier og computerspil samt mange andre aktiviteter foran skærmen. Med en indsats kan du dog opleve præcis den samme følelse udendørs, om end den virkelige verden selvfølgelig ikke på samme måde er optimeret for det.

Skærmen som kilde til læring

Hvis du for eksempel begynder at lære dig selv at begå dig i det fri på den ene eller den anden måde, vil du hurtigt opleve, at der også er intens nydelse associeret med at forbedre sig. Det er på trods af, at du tjener hverken XP eller likes derved. Det kræver bare hårdt arbejde og tid brugt udenfor. Hvis du for eksempel søger at blive bedre til at sejle i kajak, tænde et bål eller gå efter kort, bliver man kun bedre ved at prøve. Det betyder dog ikke, at du nødvendigvis fuldstændig skal forsage det digitale liv.

 

Tværtimod kan internettet bruges aktivt i dine forsøg på at lære at begå dig i det fri, eller hvad du ellers bestemmer dig for at lære. Sider som brugervejledning.dk er nemlig samlinger af guides til, hvordan du bedst muligt opnår det ene eller det andet. Det er altså tegn på, at du også sagtens kan lære noget langvarigt og sund online, når bare computeren bruges som et redskab fremfor et mål i sig selv. Med internettet ved dine fingerspidser, bliver det uvægerligt nemmere at lære, hvordan man sejler i kajak, vandrer langt og bruger det gamle kompas. Hvis bare du lægger en smule arbejde i, vil du desuden opleve, at det at lære noget på den hårde måde kan være langt mere tilfredsstillende end tilfældige og meningsløse likes.