Du er her: Forside » Kajakblog

Kajakblog

Fuglejagt fra havkajak

Fuglejagt fra havkajak

Jagt behøver nødvendigvis ikke være på landjorden. Danmark er et af de lande med allermest kystlinje og mulighederne for at jagte på vandet er fantastiske. Danmark har derudover et rigt fugleliv og, det er derfor oplagt at give sig i kast med det.

Faktisk findes ca. 300 forskellige fuglearter i Danmark. Der er dog langtfra tradition for at jagte dem alle sammen. Mange af dem er enten småfugle, truede eller sjældne. Der er dog stadig op imod 36 fuglearter, som betegnes som vildt, og derved kan jages.

Praktiske foranstaltninger til jagten

Før du giver dig i kast med selve kajakjagten, er der flere praktikaliteter, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du have udstyret i orden.

Udover selve geværet er kajakken den vigtigste del af dit udstyr. Et godt bud på en kajak til jagt, er VIS WEEKEND KAJAK. Den har et rummeligt og komfortabelt cockpit, samt er robust og stabil. Taget dens længde i betragtning giver dens spidse forstavn en god retningsstabilitet, der er altafgørende for succes på jagten.

Selvom du er på vandet, er dit jagttøj også yderst vigtigt. Det rette jagttøj sørger for, at du holder varmen på vandet, samt er vigtigt i forhold at have plads til de forskellige fornødenheder. Vær desuden opmærksom på, hvilke områder det er lovligt at jagte fra vandet af, og hvornår jagtsæsonen starter og slutter.

Jagt efter edderfugle

Det skal understreges at jagt fra kajakken, kan være lige så udmattende som det er smukt og fornøjeligt. Vær derfor opmærksom på hvilken fugl du jager. Hvis du for eksempel jager edderfugle har du en udfordring for.

Man bliver gang på gang taget ved næsen af de snedige dykænder, der har det med enten at lette for tidligt eller dykke vægt, inden man kommer på skudhold. Man kan derfor ende med at sejle rundt i mange timer for at komme på skudhold af dem, og nogle gange må man tomhændet vende hjem efter en hel dag på vandet. Hvis man skal lykkes, skal man være endnu snedigere end dem, og overveje ydre omstændigheder som vindretningen.

Det kan derfor betale sig ikke bare at sejle direkte mod dem, men derimod en stor bue omkring således, at man langsomt kommer på skudhold med vinden i ryggen. Eftersom dykænder bedst letter op imod vinden, vil de i mange tilfælde, hvis de letter før du er på skudhold, selv flyve tættere på dig, så du lige akkurat kan ramme dem.

Det er en langsommelig, udfordrende og til tider meget frustrerende proces, men glæden er som konsekvens enorm stor, når det så endelig lykkes. Oplevelser, frist luft og smuk natur er dog altid på agendaen.

Hvis du nu skulle være uheldig ikke at lykkes med dit foretagende, er det godt vi befinder os i et samfund, hvor man ikke nødvendigvis ikke behøver at fange føden. Afhængig af hvor du bor, kan du altid klikke dig ind på hungry.dk og for eksempel bestille fra takeaway Kolding. Hvis frustrationen den givne dag er ekstra stor, kan du jo overveje at bestille din pizza med kylling.

Hvis du ikke er forvænt med jagt, bær du som minimum have én erfaren jager med dig. Sørg som beskrevet ovenstående at planlæg din tur i god. Det er simpelthen bare sjovere, hvis praktikaliteterne er i orden.