Du er her: Forside » Kajaktyper

Whitewater turkajakker

Whitewater turkajakker er de mest robuste til længere ture ned ad floden.

Whitewater turkajakker er det bedste valg, hvis du planlægger en længere kajaktur på en flod. Disse kajakker er designet således, at der er rigeligt med plads til ekstra udstyr. Desuden er de robuste nok til whitewater sejlads.

Den type whitewater kajak som du behøver, afhænger primært af, hvilken type flod du skal sejle kajak på. Hvis du er til floder med mange strømfald, bør du anskaffe dig en kajak med meget god opdrift. Det skyldes, at når vandet skummer forbi, understøtter det ikke kajakken nær så godt, som tilfældet er i mere roligt vand. Derfor giver en kajak med ekstra opdrift dig mere sikkerhed, mens du er på floden.

Når man tager størrelsen på en whitewater turkajak i betragtning, er det vigtigt også at gøre sig overvejelser angående stabiliteten. Specielt hvis du er nybegynder, har du brug for den mest stabile kajak, du kan finde. Når du har fundet den kajak, der passer dig bedst, er du klar til at prøve kræfter med diverse floder.

Du skal dog passe på ikke at ligge for hårdt ud. Der er ingen fornuft i at eksperimentere med de vildeste floder fra starten. I stedet bør du holde dig til forholdsvis "tamme" floder, indtil du har fået føling med din nye kajak.

Selvom du ikke er helt sikker på, hvilken form for whitewater sejlads som passer dig bedst, er det alligevel fornuftigt at vælge en whitewater turkajak. Det skyldes, at denne robuste kajaktype kan anvendes til de fleste former for whitewater sejlads. I modsætning hertil kan nogle andre whitewater kajaktyper kun benyttes til én bestemt aktivitet.

Hvis du ikke kan finde dig en whitewater turkajak, bør du kigge nærmere på beskrivelsen af kajakken. Båden skal være designet til at kunne sejle "downriver" og gerne have plads til blandt andet campingudstyr. Når du har fundet den kajak, som passer dig bedst, er du klar til en længere whitewater tur.