Du er her: Forside » Kajakudstyr

Paddlefloats

Paddlefloats (pagajflydere) kan redde liv. Så sørg for at anskaffe en der er let at bruge.

Hvis du skal sejle i kajak på dybt vand (f.eks. på havet eller i en sø), har du måske ikke altid mulighed for at komme på land, hvis kajakken kæntrer. Paddlefloats er et godt værktøj, der giver dig mulighed for at få fat i båden igen og komme op i den. Derfor bør du altid have en paddlefloat ved hånden, når du er til søs.

Der er mange forskellige slags paddlefloats tilgængelig på markedet. Det kan derfor være svært at bedømme, hvilke der fungerer bedst. Du bør dog som udgangspunkt vælge de paddlefloats, som er nemmest at puste op. Der er to måder at gøre det på. Først og fremmest skal du læse manualen, der følger med den paddlefloat, du har kig på.

Du bør også tjekke hvor lang tid, det ifølge producenten vil tage dig at få kajakken på ret køl under brugen. Du kan også gå på nettet og læse andre folks vurderinger af den aktuelle paddlefloat.

De fleste paddlefloats er lavet af nylon og er i lyse farver. Så hvis din paddlefloat bliver væk eller frigøres pagajen, vil den være nemmere at finde. Og når man tænker på de områder, hvor du evt. vil få brug for din paddlefloat, så er det en meget praktisk egenskab.

Paddlefloats bruges til at få kajakken på ret køl efter en kæntring. I bund og grund laver paddlefloats din pagaj om til et meget brugbart stykke værktøj. Da den ene ende af pagajen bliver flydende, kan du bruge den til at presse mod vandet fra den anden side af kajakken. Dermed undgår du, at kajakken ikke bare kæntrer til den modsatte side. I stedet har du nu mulighed for at kravle tilbage i kajakken.

Da det ikke er specielt nemt at anvende paddlefloats, kan det anbefales først at foretage en del øvelser i sikre omgivelser, før det virkelig gælder ude på åbent vand.