Du er her: Forside » Sikkerhed

Førstehjælpskassen

Du kan vælge selv at sammensætte din førstehjælpskasse eller købe en færdig pakkeløsning.

Uanset hvad du vælger, så er en førstehjælpkasse en nødvendighed, når du skal på kajaktur! Der er så mange situationer, hvor en sådan kasse kan bruges, så der er ingen undskyldninger for ikke at have den med. Skal du på en kortere tur, kan du sikkert finde plads til en mindre førstehjælpskasse i din kajaks kabine. Den vil ikke tilføre mærkbar vægt. Du får forhåbentlig ikke brug for den, men hvis du gør, vil du meget nødigt undvære den!

Der er mange ting, der hører hjemme i en førstehjælpskasse. Først og fremmest bandager - og rigeligt af dem. Desuden kan det også anbefales at medbringe tape og gazebind ud over hæfteplaster. Det giver dig mulighed for at klare de fleste rifter og småsår på stedet.

Der er dog flere andre ting, som det vil være fornuftigt at medbringe i din førstehjælpskasse til kajakturen. F.eks. bør du medbringe piller mod søsyge. Hvis du kommer ud i højere bølger, kan du gå hen og blive glad for pillerne. Der er dog ikke tale om et nødstilfælde. På den anden side er det langt fra sjovt at være sløj eller syg til søs og ikke være i stand til at fungere 100%.

Desuden skal du huske tabletter til rensning af vand. Du kan ske at havne i en situation, hvor du ikke har adgang til rent drikkevand. Det er mindre sandsynligt i Danmark, men hvis tager på kajaktur i den store verden, er tabletterne rare at have med. Fordelen er også, at de er meget nemmere at medbringe end en masse vand på flaske.

Blandt de mere indlysende ting du bør medbringe på kajakturen, kan nævnes smertestillinde piller (f.eks. mod hovedpine), pinset og en saks.

Har du ikke lyst til at sammensætte din egen førstehjælpskasse, findes der naturligvis mange forskellige færdigproducerede i handlen.