Kajakroning kan være den rette medicin

Kajakroning kan være den rette medicin

Efter og/eller under en behandling af et misbrug, kan kajakroning være et middel til at fjerne fokus fra misbruget over til en positiv udendørshobby. Det kan være meget givende for misbrugeren, at få en hobby, som bidrager til noget positivt i livet. Det gælder især udendyrshobbyer som kajakroning, hvor man er meget aktiv og i ét med naturen. Når man dyrker kajakroning, skal man koncentrere sig om balance, og at styre kajakken med kraft fra sine arme. Det gælder derfor om, at have en styrke i kroppen til, at få kajakroning til at fungere. Denne styrke kan man tilegne sig ved, at droppe misbruget, og øve sig regelmæssigt i kajakroning.

 

Dyrk kajakroning sammen

Det kan være svært som misbruger, at gå ind til en helt ny hobby alene under eller efter et behandlingsforløb. En hobby som kajak skal man sætte sig ind i, før man kaster sig ud i det. Det kan derfor være en god idé som pårørende, at deltage i kajakroning sammen. Inden da kan man sammen indsamle information om kajakroning og selve kajakken, så man er forberedt på det meste, inden man begiver sig ud på et eventyr i kajak. Det er vigtigt at sikre, at misbrugeren ikke føler sig utryg ved at sejle i kajak. Som en tommelfingerregel, skal man i første omgang altid huske en redningsvest. Derudover bør man have et sprayskirt, altså et cockpitovertræk, som holder vandet ude af kajakken. Man bør også anskaffe sig noget bestemt fodtøj egnet til kajakroning, som holder fødderne tørre og varme.

 

Lær hvordan du skal agere som pårørende

Som pårørende til en misbruger kan det være svært at vide, hvordan man skal agere og hjælpe. Derudover kan det i forvejen være svært for de pårørende at håndtere skammen og frustrationen, der følger med, når en af de nærmeste har et misbrug. Du kan f.eks. søge rådgivning hos Brydehuset over telefon eller ved personlig henvendelse. Du kan både få hjælp til, hvordan du personligt tackler det, at være pårørende til en misbruger, samt hvordan du bør agere overfor misbrugeren. Noget af det mest essentielle, som man herunder kan lære er, at hjælpe misbrugeren til at få en så normal hverdag som muligt, hvilket kajakroning kan være medvirkende til.