Kajakferie på Limfjorden

Kajakferie på Limfjorden

Hvis du har brug for at koble af fra en stresset hverdag, hvor du bruger det meste af døgnets timer på at kigge ind i en computerskærm, og knapt nok har tid til at nyde den smukke danske natur, så kunne en idé være at trække stikket for en kort bemærkning og koble af med en getaway, hvor Limfjorden for eksempel er destinationen og ferieformen er langt væk fra luksus og pulserende storby. Hvis dette lyder som noget for dig, burde du overveje en kajakferie på Limfjorden. 

Lige meget om du aldrig har sejlet kajak før eller måske endda er fast kajaksejler i din fritid, så vil en miniferie på Limfjorden være en unik oplevelse. Hvem har ikke lyst til at opleve den spændende natur fra vandsiden? Fordelen ved at vælge lige netop Limfjorden som sin destination er, at man ikke behøver at afsætte et utal af timer af til at nå frem til destinationen. Den danske natur har også sit at byde på til trods for at de danske vejrforhold ikke ligefrem er kendt for sol og varme sammenlignet med mere eksotiske himmelstrøg. Hvis du trænger til at hygge dig med familien eller vennerne ude i det fri samtidig med at du oplever den danske natur og får motion, så er kajakferie lige noget for dig. Men ikke desto mindre er det vigtigt, at du gør dig nedenstående overvejelser inden du tænder bilen og kører mod Limfjorden. Især hvis din erfaring med kajaksejling endnu er begrænset.

 

Gode råd inden turen

  1. 1.      Undersøg området

Lige meget om din destination hedder Limfjorden i det nordjyske eller noget lidt mere eksotisk i udlandet, så er det en god idé at undersøge området inden I tager afsted. Nærstudér området med hjælp fra Google Earth og forhør dig hos den lokale kajakklub, hvor du kan spørge ind til de bedste ruter, hvad man skal passe på og hvad der især er værd at opleve.

 

  1. 2.      Kend vejrudsigten

Inden du tager afsted på din getaway, så orientér dig i vejrudsigten. Det er ikke nogen hemmelighed, at de danske vejrforhold kan være ganske omskiftelige, hvorfor din kajakferie på Limfjorden kan risikere at blive en rigtig kold fornøjelse, hvis du ikke har pakket efter vejrforholdene.

 

  1. 3.      Kend dine begrænsninger

Sund fornuft er vigtigt at have med, når man sejler ude på fjorden. Reflektér over dine egne styrker og begrænsninger: Hvordan er din form? Er du en god svømmer? Er dit niveau egnet i forhold til turen? 

 

  1. 4.      Kend din kajak

Hvis du ikke er en habil kajaksejler endnu, så bør du overveje at planlægge en mindre ambitiøs tur. Det kan nemlig være risikabelt at tage på en længere tur, hvis man ikke har sejlet mange kilometer og testet kajakken under forskellige vejrforhold. Desuden skal du naturligvis have en fornemmelse af, hvad en kajak kan rumme, når du tager på tur eller miniferie. Dette kan du teste ved at fylde udstyr i den hjemmefra for at se, hvor meget bagage du kan tillade dig at pakke.

 

  1. 5.      Afstem forventningerne

I får en meget bedre tur, hvis I på forhånd har forventningsafstemt og planlagt turen til punkt og prikke. At I forinden snakker om, hvor ofte I holder pause, hvor langt I roer pr dag og fordeler ansvaret gør, at turen bliver langt mere afslappende, når I først er kommet afsted. Hvis I netop trænger til at stresse af, så vil I værdsætte at I forinden har forventningsafstemt og gjort jeres planlægningsarbejde grundigt.

Hvis du vil læse yderligere om sikkerheden, kajakudstyr, redningsteknikker og så mange andre relevante informationer, så kan du læse meget mere her på siden.