Du er her: Forside » Kajaktyper

Flatwater kajakker

Flatwater kajaksejlads er nemmere og bedre at lære end nogen anden form for kajaksejlads.

Flatwater kajaksejlads er den type sejlads, du bør ligge ud med, hvis du er nybegynder indenfor sportsgrenen. Flatwater kajaksejlads kan udføres på de fleste vandoverflader, så længe området er beskyttet mod vind og større bølger. Det er også den sikreste form for kajaksejlads, da det kun udføres under rolige og kontrollerede forhold.

Blandt folk, der deltager i flatwater kajaksejlads, er det meget populært at tage på ture. Typisk finder disse ture sted på en flod eller i en afskærmet bugt. Hvis du tager på en flatwater tur, er der gode muligheder for at opleve smuk natur og spændende dyreliv. Hvis du planlægger en flatwater kajaktur, er det vigtigt at planlægge ruten - og at afsætte rigelig tid.

Da flatwater er den nemmeste form for kajaksejlads, er det den genre, du først bør lære. Du behøver ikke meget kajakerfaring, før du kan betragte dig selv som en kyndig flatwater kajaksejler. Så hvis du er på udkig efter en aktivitet for hele familien, der er nem at lære, kan flatwater kajaksejlads på en sø eller i en rolig flod varmt anbefales.

For at sejle flatwater kajaksejlads behøves ingen speciel type kajak. Da vandet er roligt, er det ikke nødvendigt med en specielt robust kajak. Naturligvis bør du altid sikre dig, at din kajak er sikker, men der stilles ikke de samme krav som til f.eks. whitewater kajaksejlads.

Da flatwater kajaksejlads er meget mere sikkert end whitewater kajaksejlads - og flere andre former for kajaksejlads - er det mere almindeligt, at der anvendes topersoners kajakker. Topersoners kajakker er sjove på kajakture, da i undervejs kan snakke, om det i oplever. Andre typer kajakker der anvendes til kajakture, er designet således, at man sidder ovenpå kajakken i stedet for inde i den - en såkaldt sit-on-top kajak.

Uanset hvilken form for kajaksejlads du har planer om at kaste dig ud i, bør du begynde med flatwater sejlads. Hvis du f.eks. har tænkt dig at lære whitewater sejlads, bliver du først nødt til at lære flatwater kajaksejlads. Da det er så nem en aktivitet at lære, behøver du heller ikke bekymre dig om resten af din familie. Du tager dem bare med på en flatwater-tur.