Du er her: Forside » Kajaktyper

Oppustelige kajakker

Oppustelige kajakker er nemme at bruge og særdeles lette.

Oppustelige kajakker er faktisk mere solide, end man umiddelbart skulle tro. Man forestiller sig straks en båd, der ligner en slags oppustelig legetøj. Det er dog langt fra tilfældet. Nogle oppustelige kajakker kan rent faktisk anvendes til whitewater sejlads.

Der skal her nævnes et par fordele ved oppustelige kajakker. De vil måske virke indlysende, men formentlig være årsag til at anskaffe sig en oppustelig kajak frem for et af alternativerne. Først og fremmest er en oppustelig kajak, den bedst flydende kajak der findes. Det giver naturligvis mening, da en oppustelig kajak primært består af rum fyldt op med luft. Så ønsker du en kajak, der forbliver oprejst, har du fundet din vinder.

Du bør også tage med i dine overvejelser, at en oppustelig kajak er meget nem at transporteret sammenlignet med andre typer. De fleste andre kajakker er lavet af materialer, som er forholdsvis tungt - med nogle få undtagelser. De fleste kræver det korrekte udstyr monteret på taget af bilen, før de flytter sig ud af stedet.

En anden stor fordel ved oppustelige kajakker er, at de nemt kan pakkes sammen og opmagasineres på meget lidt plads. Du skal blot lukke luften ud og folde din kajak sammen, inden du tager afsted. Ulemper herved er dog at kajakken skal fyldes med luft igen, inden du er klar til at padle. Dette argument vejer dog mindre tungt, hvis du tænker på, at du rent faktisk kan tage din oppustelige kajak med i et fly, hvis du har brug for det.

Muligheden for at pakke den oppustelig kajak sammen og opbevare den indendørs betyder også længere holdbar end mange andre typer kajakker. Andre kajakker opbevares ofte undendørs året rundt, hvilket naturligvis slider.

Sammenfattende kan det konkluderes, at hvis du er på udkig efter en bekvement, let og brugervenlig kajak, så bør du vælge en der kan pustes op.