Du er her: Forside » Kajaktyper

Rekreative kajakker

Der findes så mange forskellige typer rekreative kajakker, at der er en for enhver smag.

Hvis du bare vil have sjov og ballade på vandet, så er en rekreativ kajak måske noget for dig. Kajaksejlads er en sjov aktivitet for folk i alle aldre. Du behøver ikke engang at have specielt meget erfaring for at have det sjovt. Du skal blot sikre dig, at du har den rigtige kajak og så ellers bare komme ud over stepperne.

Rekreative kajakker er designet med henblik på folk, som ikke har specielt meget erfaring med kajaksejlads. Faktisk er det rekreative kajakker, som benyttes til langt de fleste kajakaktiviteter, der foregår udenfor de professionelle sportskonkurrencer. Derfor findes mange forskellige typer rekreative kajakker. De fleste er mellem 9 og 13 fod lange, og er lidt mere stabile end specialiserede racing kajakker.

I modsætning til whitewater kajakker er rekreative kajakker ofte designet til at være nemmere at bruge - og ikke til at kunne modstå vanskelige vandstrømme. Det betyder, at de oftest ikke vil være så hårdføre som mange andre kajaktyper. Hvis du ejer en rekreativ kajak, bør du derfor være bevist om kun at anvende den til det formål, den er designet til.

Når du dyrker kajaksport, er det vigtigt altid at anvende en specifik kajaktype til en specifik kajakaktivitet. Det kan simpelthen være en nødvendighed for overhovedet at kunne udføre den aktuelle aktivitet. Desuden er det også et spørgsmål om sikkerhed i vandet.

Nogle rekreative kajakker er designet til kajakture over længere afstand. Disse kajakker har plads nok til, at du kan medbringe rigeligt med proviant, ekstra tøj og udstyr så du kan slå lejr, hvis det skulle blive nødvendigt. Andre rekreative kajakker er kun beregnet til endagsture. Disse kajakker minder ofte om de andre turkajakker, men har blot mindre plads til oppakning.

Rekreative kajakker kan være lavet af mange forskellige slags materialer. Alt fra plastik til glasfiber og sågar gummi når det gælder oppustelige kajakker. Hvert materiale har sine fordele og ulemper. Så du bør nøje overveje hvilket materiale, der bedst passer dit behov.

Hvis du er forholdsvis ny indenfor kajaksejlads, så er det nok en god idé at kigge efter en kajak, der i designet minder om den rekreative kajak, du først lærte af sejle i. Det vil være det nemmeste for dig, og du vil få fuldt udbytte af den lige med det samme.