Du er her: Forside » Kajaktyper

Sammenfoldelige kajakker

Sammenfoldelige kajakker er lige så robuste som almindelige kajakdesigns.

Sammenfoldelige kajakker er baseret på det originale inuit kajakdesign. I bund og grund består alle sammenfoldelige kajakker at tyndt stof, som er trukket over en letvægtsramme. Disse rammer kan være lavet af træ eller aluminium og nogle en kombination af de to materialer. Nogle af disse kajakker har endda luftlommer bygget ind i skroget, hvilket gør dem endnu sværere at synke end almindelige kajakker.

Sammenfoldelige kajakker er smarte, i og med at de kan opbevares på mindre plads end ordinære rekreative kajakker. Det skyldes, at kajakken kan skilles ad. Hvis du vil have en kajak, som er endnu mere fleksibel på dette område, bør du måske overveje en oppustelig kajak. Her behøver du blot at lukke luften ud af kajakken, inden den sættes til opbevaring.

Men faktisk har både sammenfoldelige kajakker og oppustelige kajakker fordelen af den lette opbevaring. De kan opbevares på mindre plads, end der kræves til en almindelig kajak. Derfor behøver du ikke koste penge på opmagasinering af kajakken. Du tager den bare med hjem og kan nemt have den i f.eks. en garage. En anden fordel ved oppustelige og sammenfoldelige kajakker er, at de ofte vil holde længere end andre modeller, da de opbevares under bedre forhold.

Nogle er bekymrede for at bruge sammenfoldelige kajakker, netop fordi de kan foldes sammen. Men det er der ingen grund til. De er mindst lige så solide som de fleste andre kajakdesigns, da rammen er designet til at være specielt stærk. Så disse kajakker er ret holdbare og har sågar været benyttet til at krydse Atlanten.

Sammenfoldelige kajakker har også været brugt til militære formål af enheder, som havde brug for små letvægtsbåde. Naturligvis var kajakker brugt til dette formål udstyret med en metalramme. Men det giver samtidig en fornemmelse af hvor solid og stabil, man kan forvente denne kajaktype er.

Hvis du leder efter en stabil rekreativ kajak, som er let og samtidig nem at opmagasinere, så er en sammenfoldelig kajak formentlig noget for dig.