Du er her: Forside » Kajaktyper

Slalom kajakker

Slalom kajakken er en variant af whitewater racing kajakken.

Hvis du er på udkig efter en meget mere spændende form for kajak racing end blot flatwater racing, bør du finde dig en whitewater slalom kajak. Disse kajakker er designet til "ræs" gennem en bane med turbulent whitewater og er nogle af de mest manøvrable kajakker på markedet.

Mens nogle kajakker er specielt designet til slalom racing, så er slalom kajakker faktisk bare en form for whitewater racing kajakker. Så hvis du har svært ved at finde den rigtige kajak til dit behov, bør du måske købe en whitewater kajak eller river runner. Hvis du kan finde en af disse to typer, er du klar til noget seriøs slalom racing.

En ting du skal holde for øje, hvis du vil købe en slalom kajak, er at manøvrevenlighed er vigtigt - men alligevel ikke det vigtigste ved båden. Faktisk skal du sikre dig, at du er i stand til at kontrollere båden, efter at du har købt den. Derfor bør du tage dine egne evner som kajaksejler til efterretning, og nøje vurdere om båden vil være stabil nok til dig.

Selvom der er mange stabile slalom kajakker på markedet i dag, så er de generelt ikke nær så stabile som mange andre kajaktyper - som f.eks. turkajakker til rekreativt brug. Det betyder dog ikke, at de er direkte usikre. Faktisk kan det være nyttigt at sidde i en mindre stabil kajak i høje bølger, da det i den situation er vigtigt, at du fortsætter med at bevæge dig. Folk for hvem slalom racing er nyt, bør dog begynde i en slalom kajak, som er forholdsvis stabil.

Der kræves forskellige længder af slalom kajakken, afhængig af hvilken type konkurrence du deltager i. Derfor bør du - inden du køber din kajak - tjekke reglerne for den type race du ønsker at deltage i. Det vil være uheldigt at købe en kajak, som hvad angår længde, ikke lever op til de krav, der stilles.

Når du først har fundet den slalom kajak, som passer dig, er du klar til at træne til "det store ræs".