Du er her: Forside » Kajaktyper

Sprintkajakken

Sprintkajakker er sværere at holde oprejst end almindelige kajakker.

Sprintkajakker er den mest egnede type kajak, for folk der vil sejle kapsejlads. Til dette formål kan du godt lægge ud i en almindelig kajak, men til syvende og sidst er en sprintkajak at foretrække.

Før du giver dig i lag med at padle i en sprintkajak, bør du være meget øvet i brugen af andre typer kajakker. Det skyldes, at de fleste sprintkajakker er bygget til fart. De er smalle og designet til at skyde gennem vand med mindst mulig modstand. Således har en sprintkajak let ved at kæntre. Nogle kæntrer faktisk ved blot at blive sat i vandet, selvom der ingen personer er i kajakken. Så du kan nok forestille dig, de færdigheder det kræver at holde en sprintkajak oprejst.

Hvis du er på udkig efter at købe en sprintkajak, skal du være opmærksom på, at der findes mange forskellige typer. Din første sprintkajak bør være hårdfør og mindre tilbøjelig til at kæntre. Selv i en sådan sprintkajak vil du dog ende i vandet før eller siden.

Når du endelig har sat din sprintkajak i søen (eller hvor du nu ønsker at sejle), bør du straks gå i gang med at undersøge dens luner. Selvom du har stor erfaring med f.eks. turkajakker, bør du være opmærksom på, at din nye sprintkajak opfører sig anderledes. Du må forvente at kæntre de første par gange.

Når du er bleves dus med din første sprintkajak, er det tid til at gå på udkig efter andre typer sprintkajakker. Det er nødvendigt for at forbedre dine egne evner indenfor denne type.