Du er her: Forside » Kajakudstyr

Kajakhjelmen

En hjelm kan sagtens se cool ud og samtidig beskytte dit hoved - afhængigt af det mærke du vælger.

Selvom der i disse tider er mest fokus på vigtigheden af at bære cykelhjelm, er der også andre situationer, hvor det er klogt at bære hjelm. F.eks. hvis du skal på kajaksejlads. Det er specielt vigtigt på en flod, eller når du prøver kræfter med whitewater kajaksejlads. Men uanset genren er det altid en god idé at bære hjelm, når du sejler kajak. Se det i øjnene; Hovedet er den mest skrøbelige og sårbare kropsdel. Det er din opgave at sørge for dets sikkerhed.

Tidligere har kajakhjelme ikke være særligt populære blandt sejlere, der blot skulle på en almindelig kajaktur. Mange producenter af hjelme er dog gået i gang med at designe hjelme, som ikke kun er funktionelle, men også ser cool ud. Derfor behøver du ikke længere at se åndsvag ud for at være sikker på kajakturen. Det gør det også nemmere at overtale dine børn til at bære hjelm. De nye smarte designs kan måske hjælpe med til at sætte en aftale i stand.

Det kan IKKE anbefales at købe en brugt hjelm. Du kan nemlig aldrig vide dig sikker på, at en brugt hjelm ikke tidligere har været involveret i en eller anden ulykke. Når en hjelm først har været beskadiget eller revnet, er den ikke længere nær så effektiv. Således er den ikke til gavn, og det giver falsk tryghed at bære den. Derfor kan det kun betale sig at købe en ny hjelm.

En anden ting du bør overveje, hvis du er på udkig efter en ny hjelm til kajakbrug, er at der skal være godt udsyn. Det er vigtigt, da du i kajakken har brug for at kunne følge med i, hvad der sker rundt omkring dig. En dårlig hjelm kan tilsløre dit syn, og det er ikke ønskeligt.

Endelig bør du sikre dig, at du køber en hjelm, der slutter tæt til hovedet. For at være effektiv, skulle hjelmen jo helst blive siddende på hovedet. Derfor kan det også anbefales, at afprøve hjelmen inden du køber.