Kajaksejlads i Slovenien

Kajaksejlads i Slovenien

Krystalklare og turkise floder, der udspringer fra bjergene og bugter sig gennem et enestående landskab kendetegnet af snedækket bjerge, grønne enge og frodige skove. Slovenien sætter uden tvivl den perfekte kulisse for et unikt kajakeventyr.

Hvert år rejser et stort antal til Slovenien for at benytte sig af landets mange muligheder for kajaksejlads. Sejladsen henvender sig til alt fra nybegyndere til de mere øvede. Især Soča floden, der udspringer i bjergene i Triglav National Park, er et af de helt store trækplastre. Det skyldes primært de smukke omgivelser, det indbydende vand og den stærke strøm, der fragter roer med stor fart gennem floden. Triglav National Park, der er Sloveniens eneste nationalpark, ligger ca. 80 km fra hovedstaden Ljubljana og er nemmest tilgængelig via egen eller lejet bil.  

For de mere øvede byder den nordlige del af landet på en olympisk slalombane i Sava floden nær Ljubljana. Tacen Whitewater Course, der er 275 meter lang, har spillet en vigtig rolle i udviklingen af sporten gennem mange årtier, og i dag byder stedet på gode forhold, hvor roer på alle måder kan udvikle og forfine deres færdigheder.    

Har du nu set dig varm på at begive dig ud på nye kajakeventyr i den store verden, kan du også holde øje med det store udvalg af konkurrencer fra diverse udbydere. For eksempel havde Unibet i foråret en konkurrence, hvor du kunne vinde et ophold i Caribien eller på paradisøen Vamizi, hvoraf begge steder er som skabt til uforglemmelig kajaksejlads.

Der skal i hvert fald ikke herske tvivl om, at verden byder på utallige spændende muligheder for kajaksejlads i verdensklasse. Når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt, at du til hver en tid sørger for at iføre dig det rette udstyr, når du begiver dig ud på nye eventyr med kajakken. Især når det drejer sig om floder med stærk strøm er det vigtigt med en god hjelm, der giver dig optimal beskyttelse. Samtidig bør du benytte en god våddragt, der holder dig tør og varm. Det er for eksempel vigtigt, hvis du planlægger at begive dig i kast med Soča floden i Slovenien, som året rundt byder på lave temperaturer. Mindre vigtigt er det, hvis turen går til Caribien eller Vamizi.