Du er her: Forside » Kajaktyper

Flodkajakker

Flodkajaksejlads kan være underholdende for både begyndere og eksperter.

Flodkajaksejlads kan være alt fra en lille sjov tur med familien til det vildeste whitewater eventyr. Det er dig der bestemmer turens handling - men vær dog opmærksom på at nogle flodforhold kan ændre sig uden varsel.

Hvis du er på udkig efter en underholdende tur for hele familien, er flatwater kajaksejlads på en flod nok noget for dig. Flodture er som regel ikke så lange om komplicerede som kajakture til havs. Således kan de også anbefales, hvis du ikke har mulighed for at sætte flere dage af til din kajaktur.

Du kan naturligvis også lave flodkajakaktiviteter, som ikke tager mere end et par timer. Nogle floder er sågar så rolige, at din kajaktur kan strække sig over flere dage.

Hvis du i stedet har planer om noget lidt mere eventyrligt end en rolig flatwater kajaktur ned ad floden, bør du overveje nogle af de andre former for flodkajaksejlads. Nogle synes f.eks. at whitewater kajaksejlads er meget sjovere. Whitewater kajaksejlads er også hvad de fleste forbinder med flodsejlads, netop fordi sporten er så populær.

Ulig flatwater flodsejlads kræves der af whitewater kajaksejlads, at du har den korrekte kajaktype. Denne type flodsejlads involverer sejlads over vandstrømme, så der kræves en solid kajak, der er nem at håndtere.

Selv hvis du kun regner med at sejle flatwater kajaksejlads på en flod, skal du naturligvis alligevel sikre dig, at din kajak er af høj kvalitet. Hvis du skal på en længere tur, kan du trods alt ikke sikre dig flodforholdene hundrede procent over hele strækningen. Så hvis der er risiko for vandstrømme af nogen art, bør du have det rigtige udstyr, der kan håndtere situationen.