Du er her: Forside » Kajaktyper

Havkajakken

At sejle havkajak er den perfekte aktivitet, for folk der søger eventyr under nogenlunde sikre og trygge rammer.

Hvis du er på udkig efter en sjov og underholdende idé til din ferie, så kan havkajak anbefales - tag hele familien med!

Havkajaksejlads kan i bund og grund beskrives som en kajakaktivitet, der foregår i saltvand - f.eks. i en bugt eller ude på åbent hav. Den typiske form for havkajaksejlads kaldes turkajak. Der findes dog også nogle former, som henvender sig til mere ekstreme personer.

Hvis du er i gang med at planlægge din sommerferie, kan nordamerikas nordvestkyst stærkt anbefales. Her findes mange beskyttede bugter og fjorde, som gør havkajaksejlads mere sikkert - og landskabet er smukt!

Hvis du er på udkig efter endnu mere eventyr, men endnu ikke føler dig klædt på til whitewater sejlads, så er der mange andre muligheder. Der findes flere rejsebureauer, som arrangerer kajakture - ofte med camping inkluderet.

Når du har besluttet dig for at prøve havkajaksejlads, er det vitigt at finde den korrekte kajak til opgaven. Du bør være meget opmærksom på, at forholdene til søs hurtigt kan ændre sig. Derfor er det vigtigt med en solid kajak, som er designet til forholdene.

Skal du på en længere udflugt med overnatning, er det vigtigt, at din kajak er komfortabel at opholde sig i. Desuden skal den også være let at rettet op igen, hvis du kæntrer.