Du er her: Forside » Kajaktyper

Squirt kajakker

Squirt kajakker er designet til at kunne løfte bagenden med det formål nemt at kunne manøvrere gennem vanskelige floder.

Hvad angår kajakker, så findes der i dag mange flere designs end tidligere. Faktisk findes der specielle typer til stort set enhver kajakaktivitet. Det skyldes primært, den måde kajakker er designet på. Det er nemlig forholdsvis nemt at justere en kajaks egenskaber og således give den andre anvendelsesmuligheder i vandet. Squirt kajakken er et tydeligt eksempel herpå. Disse kajakker har egenskaber, som overgår de fleste andre kajakker, og er derfor et populært valg til whitewater kajaksejlads.

En ting du dog bør se i øjnene angående squirt kajakker, er at de i den grad ikke er for alle og enhver. Disse kajakker er designet til at tilbringe en del tid under vandet, og kan nemt løfte bagenden for bedre at manøvrere gennem skrappe strømfald. Som du måske allerede har gættet, er disse kajakker ikke for begyndere. Faktisk bør squirt kajakker kun anvendes af meget erfarne kajaksejlere.

Før du tager ud på floden i en squirt kajak, bør du sikre dig, at du er helt klar over, hvad du bevæger dig ud i. Du bør også træne meget i din squirt kajak inden. Det skyldes, at de fleste kajakker er designet til at ligge stabilt i vandet. Så hvis du kun er vant til rekreative- eller turkajakker, vil squirt kajakkens anderledes design formentlig føles forstyrrende i starten.

Hvis du til gengæld har erfaring med squirt kajakker, bør du sagtens kunne finde en, der passer til dit behov og erfaringsgrundlag. Det vigtigste er blot at huske på, at uanset hvilken squirt kajak du vælger, bør du lære den at kende, inden du sætter den i en flod med vanskelige vandstrømme. Husk på at jo mere du øver og vænner dig til din kajak, jo mere sikker vil din tur blive.